2016-09-07

Horvátország - Petrčane - Restaurant Liburna


A  petrčanei rövid kis pihenés alatt 2 estét volt szerencsénk a tengerparti kis városkában vacsorával tölteni. Az első nap végén csak úgy találomra elindultunk míg az első étterem az utunkban nem esett. Nem mentünk mi fel kis utcákon, vagy át a téren jobbra, csak elindultunk a szállásról a központba, s balunkon a tengerrel csak mentünk egyenesen, s így jutottunk el a BBC győztes Liburna étteremhez.


Nagyon hangulatos kis hely, a tengerparttól az úttest választja el.

Ha időben érkezel, 

vagy foglalsz asztalt, akkor a naplementében gyönyörködve költheted el a vacsorád és vele a pénzed.

Elég bizonytalanok voltunk az étlap láttán, de a szomszéd asztalnál megláttuk a tuti, s mivel persze, hogy magyarok voltak, könnyedén elcsevegtünk arról hogy finom-e, elegendő-e, ajánlják-e? S mivel igen, igen, igen, ezért Fritto Misto lett a vacsora. A töltött palacsinta kicsit kilógott a sorból a tengeri herkenytűk közül, de mivel finom volt, nem bántuk, hogy a szokásos palacsintatésztába mártott és sütött helyett palacsintatésztába töltött étel is került a tányérra, mert ahogy utánaolvastam, ez lenne a fritto misto jelentése hogy sütött zöldség, hús, tengeri finomságok általában palacsinta tésztába vagy lisztbe forgatva és sütve. A tintahalra már nagyon vágytam, így majdnem elmaradt a fotó, mert egyből nekiláttam csipegetni. 

Nálam ez a hely a visszamennék kategóriába sorolandó, így bátran ajánlom Neked is. Nem tudnék semmit mondani, ami nem tetszett, vagy kívánnivalót hagyott volna maga után.

Ha erre jársz térj be egy finom falatra!

Jó étvágyat!

Bodor Marcsi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése