Egy könnyen elkészíthető vendégvárót készítünk most, ami jobb mint a bolti májkrémek, mert ez tényleg májból készül, s tudod, hogy mi van még benne.
Hozzávalók:
1,20 - 1,30 kg csirkemáj
1 fej lilahagyma
2 paradicsom
2 paprika
1-2 szelet füstölt szalonna
plusz zsiradék
ételízesítő ízlés szerint
A szalonnát kisütjük,
kivesszük a serpenyőből a szalonnát, a zsírra rádobáljuk a nagyjából feldarabolt lilahagymát, ízesítjük ételízesítővel s megfonnyasztjuk picit,
majd jöhet a feldarabolt paradicsom és paprika. Összerottyantjuk egy picit, aztán
jöhet a máj. Innentől majd látszik, hogy nem a legjobb volt a serpenyőválasztásom, mert ahogy rotyogott a májacska, bizony a levéből jutott mindenhova. Serpenyő szélére, tűzhelyre, konyhapultra.
Addig rotyogtatjuk így a májat, míg a legnagyobbat megvágva sem véres már a közepe, a zöldségek pedig szinte teljesen szétfőttek, majd elő a botmixert,
és lehet mixelni darabosabbra, krémesebbre, ahogy szereted vagy ahogy sikerül,
és már lehet is tálalni pirítóssal.
Ugye milyen egyszerű és finom?
Jó étvágyat!
Bodor Marcsi
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése