2016-09-09

Házi májas falatok

Egy könnyen elkészíthető vendégvárót készítünk most, ami jobb mint a bolti májkrémek, mert ez tényleg májból készül, s tudod, hogy mi van még benne.

Hozzávalók:

1,20 - 1,30 kg csirkemáj
1 fej lilahagyma
2 paradicsom
2 paprika
1-2 szelet füstölt szalonna
plusz zsiradék
ételízesítő ízlés szerint

 A szalonnát kisütjük,

kivesszük a serpenyőből a szalonnát, a zsírra rádobáljuk a nagyjából feldarabolt lilahagymát, ízesítjük ételízesítővel s megfonnyasztjuk picit,

 majd jöhet a feldarabolt paradicsom és paprika. Összerottyantjuk egy picit, aztán

jöhet a máj. Innentől majd látszik, hogy nem a legjobb volt a serpenyőválasztásom, mert ahogy rotyogott a májacska, bizony a levéből jutott mindenhova. Serpenyő szélére, tűzhelyre, konyhapultra.

Addig rotyogtatjuk így a májat, míg a legnagyobbat megvágva sem véres már a közepe, a zöldségek pedig szinte teljesen szétfőttek, majd elő a botmixert, 

és lehet mixelni darabosabbra, krémesebbre, ahogy szereted vagy ahogy sikerül, 

és már lehet is tálalni pirítóssal.
Ugye milyen egyszerű és finom?

Jó étvágyat!

Bodor Marcsi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése