Névnapi sós köszöntőkínálónak a Tündi barátnőmtől tanult baconos sajtos stanglit készítettem el.
Hozzávalók:
1 csomag leveles tészta
1-2 csomag bacon attól függően mennyit teszel a tésztára belőle, és ugyanígy van a
sajt, amiből 20 dkg legalább kell, hogy finom sajtos is legyen a harapnivaló.
Többféle kiszerelésű leveles tésztát lehet kapni. A lényeg, hogy kb 1,5 ujjnyi csíkokra vágd fel a tésztát. Az a jó, hogy a legtöbb tészta sütőpapírral együtt van csomagolva, így csak kiteríted az asztalra, és már vághatod is.
A legegyszerűbb a 4 darabos csomaggal bánni, mert ott csak egy irányba csíkozol, míg a nagyobbaknál bizony harmadolni,
vagy felezni kell a lapot, hogy kb 10 centi hosszúak legyenek a tésztáid.
Ha kész vagy a tészta darabolásával, akkor csak mindegyiken tekersz kettőt, hogy masni legyen, lefekteted egymás mellé a tepsiben, majd a két végére bacon darabot teszel, s végül megszórod reszelt sajttal.
130-140 fokos sütőben addig sütöd,
míg ilyen szép színe lesz.
Jó étvágyat!
Bodor Marcsi
Már hasonlót én is készítettem...még pizzakrémmel, sajtkrémmel és sonkával is. Hálás vendégváró...
VálaszTörlésKöszi szépen!
A sajtkrémes sonkásat majd kipróbálom. Én is köszönöm! :-D
VálaszTörlés