A horvátországi első vacsora után lehet ráéheztél valami hasonló finomságra. Az egyik étteremben - ahova a csajokkal járunk előszeretettel - nagyon finom rákot lehet enni, de annyira könnyű elkészíteni, hogy otthon is bármikor bátran nekiláthatsz.
Hozzávalók:
0,5 kg garnéla rák
10 dkg vaj
fél fej fokhagyma
egy marék bazsalikom
só
őrölt fehérbors
bagett
Mielőtt nekikezdesz, szeleteld fel a bagettet, tedd egy tepsibe sütőpapírra, és be a sütőbe, hogy mire kész a rák, szép pirosak legyenek.
A rákhoz pedig a vajat serpenyőben felolvasztottam, majd beledobtam a rákot, amit sóztam, borsoztam ízlés szerint,
megvártam még kezd pirulni, s csak ekkor dobtam hozzá az aprított fokhagymát, így nem égett meg, de az íze intenzív lesz,
végül a darabokra vágott bazsalikommal szórtam meg,
majd a pirított bagett falatokkal tálaltam.
Ugye, hogy egyszerű volt?
Jó étvágyat!
Bodor Marcsi
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése