2016-07-13

Szórakozni szombaton Szolnokon....

Most, hogy kicsit sűrűsödnek a szolnoki programok, eszembe jutott a múlt hétvége.



Szombaton volt az általános iskolai 25 éves osztálytalálkozónk. Azt gondolom (vagy legalábbis remélem) mindenki jól érezte magát, így mikor bezárt az étterem 1/2 10-kor, akik tehettük, s nem voltunk túl fáradtak, azok úgy gondoltuk, hogy még menjünk el valahova, hisz van akit utoljára a ballagáson láttuk, tehát irány a város.

Mit is tudunk Szolnokról? A wikipédia szerint:

Szolnok megyei jogú város, Jász-Nagykun-Szolnok megye és a Szolnoki járás székhelye, a Tisza egyik legfontosabb átkelőhelye. Az Alföld közepén, Budapesttől 100 km-re, a Tisza partján, a Zagyva torkolatánál fekszik. A természeti adottságok közül kiemelkedő, hogy a város és térsége igen gazdag élővizekben. A Tisza és a Zagyva mellett a Holt-Tisza és a Holt-Zagyva is bővelkedik természeti értékekben.

Miután ezeket elolvastad,s nem jártál még itt, azt is gondolhatnád, hogy egy ilyen szuper paraméterekkel rendelkező városban azon ment ezen az estén a vita, hogy hova menjünk, mert nem tudtuk eldönteni, melyik helyet válasszuk. Igen, ez így is volt, na de nem azért, mert olyan sok lehetőség van, épp ellenkezőleg, szinte semmi. Főleg nyáron. Mivel elsősorban a beszélgetés volt a fő program másodsorban egy pohár ital, itt még nem is voltunk túl nehéz helyzetben. A számításba jövő mind az egy helyen a nagy melegben a külső asztalok foglaltak voltak, de benn üres volt minden, így ott még jutott hely bőven, s ami biztos, hogy nem fáztunk.

A neheze csak ezután jött, amikor a mini keménymag még úgy gondolta, ideje mulatni. Az ötlet remek volt, de ismét a kérdés: hova menjünk? Itt egy olyan hely van, ahova nem tizenévesek járnak, jó (s egyben az egyetlen) ötletnek ezt tűnt, hogy oda megyünk, vagyis mentünk volna, mert technikai okok miatt zárva volt. Hmm. Na akkor még egy kör a városban, de igazából sehol semmi, legalábbis ahol a szó hagyományos értelmében még bulizhattunk volna egy kis táncikával fűszerezve. Végül az említett helytől nem messze egy söröző udvarára tévedtünk be, ahol még ittunk egy utolsót, mielőtt hazaindultunk. Azt ugye mondanom sem kell, hogy a bezárt hely kidobóit is itt találtuk. Külföldről hazalátogató volt osztálytársam nemigen volt túlságosan elragadtatva, hogy hazatérve az osztálytalálkozó utáni vigadozás nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.


Én ezt nem értem, de tudom, nem vagyok ezzel egyedül. Megyeszékhely vagyunk, építgetik, szépítgetik városunkat, azt gondolhatnánk akár a turizmus is fellendülhetne, hiszen van Tiszaligetünk a nyári sporteseményekhez, koncertekhez, folyóink, amiknek partjaik vannak, ahol hasonló településeken szabadstrandok, éttermek, szórakozóhelyek találhatók, az emberek jönnek mennek a sétálóutcákon,..... És itt mi az ami idecsalogatja a turistákat mondjuk a Tiszavirág fesztiválon és egy két koraesti nyári programon kívül? És mi az, ami itthon tartja hétvégén az embereket, hogy itthon szórakozzanak, itthon költsék el a pénzüket?



Marcsi


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése