2016-07-06

Párkány - Vadas Thermálpark

Kipihented magad, teletömted a pocakot a Parasztétteremben vagy a Lovagi étteremben, süt a nap, irány a strand. Párkányban a Vadas Thermál lett a következő úti célunk. Nagy szerencsénk volt, mert az esti kis esőzés és lehűlés után mire összeszedelőzködtünk, napsütéses ragyogó idő lett.

A Párkányi Vadas Thermal üdülőkomplexum méltán népszerű a külföldi turisták körében is. Több, mint 12500 fős napi befogadóképességével, felújított medencéivel, fedett uszodájával, sportolási és kikapcsolódási lehetőségeivel ideális lehetőségeket nyújt a víz és a nap szerelmeseinek. A termálfürdőben 7 kültéri és 2 fedett medence található, köztük masszázsmedence, kültéri ülőmedence valamint Szlovákia egyetlen hullámmedencéje, a 3800 m²-en elterülő Lagúna.

Könnyen odatalálsz. Ha már megvan az Aquario bevásárló központ, akkor biztos, hogy jó helyen jársz. Majdnem azzal szemben van a kereszteződés, ahol le kell térni, s ott már meglátod a táblácskát is, hogy merre menj, de már látod tábla nélkül is. A parkolóban bőven van hely, főleg ha időben érkezel.


Amint belépsz a fürdő területére, kis üzletek, és étkezdék fogadnak. De nem az egyetlen hely, ahol ehetsz, ihatsz, a gyermekmedence és hullámfürdő melletti részen is érdemes szétnézni.

Először megnéztük milyen medencék és csúszdák vannak. 

2 meleg vizes medence - amelyikből az egyik pihenőmedence a vízben kialakított fekvőhelyekkel, a másik pezsgőfürdő -, egy nagy úszómedence, egy kisebb hideg vizes medence, gyermekmedence és egy óriási hullámmedence, ami nagyon lassan mélyül. A szélén ahol belépsz, bokáig ér a víz, így a szülők kisgyermekkel itt is tudnak pancsolni, s innen mélyül. 5000 főt tud a medence befogadni. Hatalmas.  


Az egész fürdő területe nagyon szép.  A selyemakác épp virágzott,


gyönyörű, több színben pompázó kálák és egyéb virágok, ápolt gyep,

 a medencék között pihenőágyak, külön megjelölve a hotel szobáihoz tartozóak.


Jó, medencék feltérképezve nagyjából, nézzük a csúszdákat. A mini gyermekmedencében mini csúszda a kicsiknek, a kicsivel nagyobbak a csúszdapark részen is találnak kedvükre való szórakozást.


A még nagyobbak, még több csúszdát találnak. 




Ez volt a kedvenc. Hát igazából lentről nem gondoltam, hogy a zabszem se férne majd be hamarosan.

Igen, ez a citromsárga az a csoda.

Na, mikor itt jártunk, már torkom szakadtából üvöltöttem.

Itt pedig csak reménykedtem,hogy nem repülünk ki a túlvégen. Nem kell aggódni, mert akik akarják, azok közül is ritka, aki meg tudja érinteni a felső részt, nem hogy túlcsússzon valaki. Ettől függetlenül kész betojás volt számomra, de azért még persze csúsztunk párat.


A piszkos anyagiak. A nyári szezonban egy felnőtt egész napra szóló belépő- és csúszdajegye 12 eur ami 4.000.- forint sincs. Azt gondolom, hogy ennyi élményért ez igazán megéri.
És ami kimaradt: aki nem szereti, ha megmarad a fürdőruha nyoma a napozáskor, az ő részükre külön kijelölt hely van a ruha nélküli napfürdőzéshez. 

Ha a medencék és csúszdák nem nyújtanak elég szórakozási lehetőséget, akkor még ott a strandröplabda, homokfoci, kalandpark, gokart.... amikről itt olvashatsz:


Érezd legalább olyan jól magad, mint mi!

Jó szórakozást!

Marcsika

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése