2016-07-08

Mamma Mia Kunszentmártonban :-)

Ma este nem kell gondolkodni, hova kapcsoljam a tévét, biztos, hogy a Mamma Mia lesz a program a tegnap este után, amikor is legurultunk Kunszentmártonba, s a Szent Márton társulat előadásában megnéztük a színdarabot.


Fotózni nem lehetett, s bár nehezemre esett tartani ehhez magam, sikerült, így viszont nem szolgálhatok képekkel, csak én látom azokat, ha behunyom a szemeimet. Kellene egy emlékscanner, s akkor most produkálhatnék valami kézzel foghatót is. Na, vissza az eredeti mederbe.

Szóval, megérkeztünk a művelődési házhoz. Semmi extra, egy vidéki művelődési ház, ahol megtalálható a szokásos terem ami általában különféle rendezvények helyszíne. Most egy nagyon kellemes kultúrprogram volt soron, szerepet adva a terem végében elhelyezkedő színpadnak is. Volt minden, csengettek, majd bemondták, hogy 5 perc múlva kezdődik a darab, felvételt készíteni bármilyen formában tilos, wifit kikapcsolni, sőt a telefont is. Megtudtuk azt is, hogy zenekar szolgáltatja a zenei aláfestést, nem pedig magnó vagy hasonló. Azért ez nem semmi.

Közben ahogy szétnéztem, nagyon jó volt látni, ahogy a kis város apraja nagyja megtölti a termet, mindenki ismer mindenkit, beszélgetnek, zsivalyognak, s izgatottan várják a kezdést. Ekkor a villanyokat lekapcsolták, s elkezdődött az előadás. Az előttem lévők többször összesúgtak és felnevettek, mikor egy új szereplő lépett színpadra, hiszen a sógor, koma, jó barát,szomszéd és szomszédasszony, s a saját gyermekeik voltak a szereplők. Úgy tudom van köztük szakács, vasutas, van aki óvodában dolgozik, de még a polgármester is szerepet kapott.

A díszleteket nagyon jól oldották meg. Egyszerűen, de nagyszerűen. Ha csak egyszer is láttad a darabot, vagy ha egyszer sem, akkor is tudtad, hogy most egy szobában vagy, vagy az udvaron, esetleg a parton. 

Emlékszel a filmből arra a részre, mikor a leány - legénybúcsú előtt még a együtt énekel és táncol mindenki, majd a fiúk a békatalpaikkal kavarnak a parton? Ugyanezt láttam kicsiben egy színpadon. Ennél a résznél folyt a könnyem a nevetéstől. A szerelmespár duettje nagyon szép volt a fiúk körülöttük pedig nagyon mókásak.

Nézz  csak bele a filmbe egy picit:


Mikor az anya, Donna Sheridan énekelt búsan, fájdalmasan, akkor pedig a szomorúságtól dörgölgettem a szemeimet, olyan átéléssel adta elő a


De azért Donna és barátnői vidám pillanatokat is okoztak bőven, mikor ezeket a részeket adták elő




A szereposztás tökéletes volt, a végén a három apajelölt is beöltözött a lányok mellé színes, rojtos, passzos ruhákba, és a nézőtérre lesétálva táncoltatták az embereket. 

Olyan, mintha nem is tudnám szavakba foglalni, mennyire tetszett az előadás. Hála itt nálunk Szolnokon a híres Szigligeti Színház kezdi összeszedni magát, s egyre kevesebb, hogy a nézők a szünet után nem térnek vissza a helyükre, de azt gondolom, picit lepipálta a vidéki kis színtársulat művelődési házas előadása a mostani szezon darabjait. 

Tegnap az előadás után hívták fel a figyelmet a pótelőadásokra. Akinek van kedve, ideje, lehetősége, szerintem menjen, és nézze meg a darabot.


PÓTELŐADÁS!

Kedves Nézőink! A nagy érdeklődésre való tekintettel a Társulat két pótelőadást hirdet meg, melynek időpontja:
2016. július 8. péntek 16:00
2016. július 9. szombat 16:00
A pótelőadásokra már lehet jegyet foglalni! 
(A Szabó Gyula Művelődési Központban: 56-461-042)


Jó szórakozást!

Marcsika

(este akkor Mamma Mia nézés szigorúan :-D )

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése