2016-07-26

Balatonfüred - Muskátli borozó - Velős pirítós

 

Balatonfüredre megérkezve a szállást elfoglalva úgy gondoltuk, hogy míg megérkeznek a kerékpárok és a többiek, menjünk, együnk valahol valami finomat. A recepción dolgozó fiatalember ajánlott egy éttermet, s mivel úgy tűnt a közelben lehet, gyalog indultuk el megkeresni. Végül az első utunkba akadó helyre tértünk be, mégpedig a Muskátli borozóba. Semmi pucc, semmi parádé, a külső részen egyszerű asztalok és padok, s mi lehuppantunk az egyikre.
 

A pincérfiú pikkpakk hozta az étlapot, rendeltünk gyorsan egy pohárka bort és egy fröccsöt, majd elkezdtük nézegetni a kínálatot. Mikor megkaptuk az italokat, a fiatalember kedvesen a figyelmünkbe ajánlotta a hely specialitását, a velős pirítóst, s elmondta, hogy sokan csak ezért járnak hozzájuk, s javasolt előételnek egy adagot kettőnknek, s már rá is bólintottunk, hogy igen, jó lesz. Hát, nem tudom mekkora kenyérből készül a pirítós, de egy fél szelet volt akkora, mint máshol egy. Mostanában kezdek megbarátkozni a csípősebb ételekkel, mert eddig egyáltalán nem ettem azokat, de mivel a bor is jó erős volt, s a velő is igen gazdagon volt fűszerezve, az első korty s az első falat után éreztem, hogy az arcom felveszi az asztal színét :-) Gyorsan rendeltem egy frissítőt, s miután lehűlt a fejem, már bátrabban folytattam a falatozást :-) Igaza volt a fiúnak, megérte megkóstolni.



 Miután bekebeleztük az előételt, már bántuk, hogy rendeltünk főételt is, mert úgy tele volt a pocakunk, de megérkezett a finom sült csirkehusi salátával, amit már a végén el kellett csomagoltatni, mert a harmadát ha meg tudtam enni. A  husi nagyon finom volt, a saláta elbírt volna még egy kis sós krémes sajtot, de összességében rendben volt.


Első étterem látogatásunk a Balatonnál pozitívan zárult. Merem ajánlani a Muskátli borozót a figyelmetekbe, s ki ne hagyjátok a velős pirítóst! 


Jó étvágyat!

Marcsika

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése