2016-10-08

Vaslábas

Múlt vasárnap vásárban voltunk, s végre beszereztem egy vaslábast. Rákerestem a neten, s ezt találtam róla.
 Örök darab – ahogy mondani szokás az ilyen eszközökre. Erős, masszív, időtálló anyagból készült és szinte mindenféle sütési és főzési művelethez használható. Tehető akár sütőbe, vagy hagyományos, esetleg indukciós főzőlapra. Igazi értéke lehet a konyhának, ráadásul igen mutatós is.


A Peterhof öntöttvas lábasról van szó, amelyre rápillantva rögtön elsőre megállapítható, „anyaga” van, és nem csupán holmi olcsó bóvliról, hamar elhasználódó termékről van szó. Egyenletesen adja le a hőt, így kevésbé esélyes, hogy megég a benne készülő finomság, ráadásul a tűzről levéve sokáig melegen tartja az ételeket.

Nagyon jó kis lábas. Ma felavattam. Isteni lett benne az ebéd. Mindjárt meg is osztom veled az első vaslábasos főztömet, de előtte felhívom a figyelmed, hogy ha ilyen lábast veszel, mindenképp olvasd el először a használati útmutatót, hogy minél tovább élvezhesd a lábas nyújtotta sütés-főzés örömeit.


Bodor Marcsi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése