2016-10-29

Optimális testsúly, kalóriaszükséglet, cél beállítás

Még a C9 program 2016. októberi véghezvitelének elején találtam egy jó kis oldalt a neten, a kalóriabázist. Kiszámoltattam az oldalon található kalkulátorral, hogy mi is lenne számomra az ideális testsúly, s hogy ez az év végéig hogyan tudom elérni.

Ha még nem tudtad, akkor most már ha akarod, ha nem, birtokába kerülsz a nagy titoknak, hogy mikor születtem, s könnyedén rájössz, hogy atya ég, ez a nő jövőre negyven áááááááááááááá. Úgy van, de mivel szeretnék a kellemes negyvenesek táborába tartozni legalább 15 éven keresztül :-D, ezért hajlandó vagyok tenni is, s vidáman fogadom majd a kerek évfordulós ajándékokat :-)

Tehát, az 1. tábla szerint, nekem, mint 1977-ben született 164 cm magas nőnek 57 kg lenne az optimális testsúlyom, de 50-64 kg között van az optimális tartomány.


 A 2. táblában látod, hogy húú, de messze vagyok még a tartomány felső határától is, mivel 77,9 kg-ot mutatott a mérleg a program elkezdése előtt. Ha ezt férfiak is olvassák, akkor csak halkan megjegyzem, hogy ugye tudjátok, hogy ezek (kor, súly), mind olyan adatok, amikről a nők nem szívesen beszélnek még egymás között sem, nem hogy nektek. Ebből is láthatjátok, hogy teljes bizalmamba fogadtalak titeket is, s ha viszonozzátok ezt, akkor ha tudok, nagyon szívesen segítek nektek is, s örömmel fogadom írásaitokat. Vissza a témához. Láthatod azt is, hogy mennyi a szervezet alapvető működéséhez szükséges energia, s mennyi a ténylegesen elégetett, s lentebb majd láthatod, mennyivel kell hogy kevesebb legyen a kalóriabevitel, ha csinosodni szeretnék. Na, majd meglátjuk, hogy hova jutok december 31-ig.


 A 3. tábla azt mutatja meg, hogy ha az optimális testsúlyt szeretném elérni , akkor hetente 1,84 kilogrammot kell veszítenem abból. Jó lesz szerintem a 64 kg is, de lehet bezavar a Karácsony.
Ne veszítsd szem elől, hogy a jó közérzet a legfontosabb, d e azt sem, hogy jobb lehet a közérzeted, hogy veszítesz a túlsúlyodból. 

Te hogy érzed magad? Ha maximálisan a legjobban, akkor további jó egészséget és közérzetet. Ha van egy kis túlsúly, vagy egy kis rossz közérzet, fáradékonyabb vagy, esetleg túl vékony vagy, nem tudsz hízni, nem jön össze a bébi, ....., lehet Neked is a legjobb kezdet egy C9 program valamilyen formában, attól függően, mit szeretnél elérni.

Ha kérdésed van, segítséget szeretnél, keress bátran!

Bodor Marcsi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése