2016-10-11

Tőzegáfonya és Echinacea gyümölcstea

Az irodában az egyik legkedveltebb tea, a tőzegáfonya és echinacea gyümölcstea. Nem véletlenül.

Gyümölcsök és koncentrált gyümölcslevek nem mindennapi ötvözetét tartalmazzák. Hosszantartó, intenzív gyümölcsös illatuk és ízük a forradalmian új mikrokapszulázott koncentrált gyümölcsleveknek köszönhető. A gyümölcslevek kiemelik és harmonikusan kiegészítik a gyümölcsteák eredeti ízét. Kitűnő szomjoltók hidegen és melegen egyaránt.

Az echinacea az Egyesült Államok területéről származik, ahol már régóta alkalmazzák ezt a növényt sebek kezelésére. Mint nevéből is adódik, a növény virága mély bíbor színű, gyógyhatása miatt azonban a gyökerét használják. A növény gyökere poliszaccharidokat tartalmaz, amelyek immunrendszer erősítő tulajdonságokkal rendelkeznek. Stimulálják a szervezet nem specifikus védekező rendszerét. Az echinaceát nem csak megfázás és influenzás tünetek esetén használják, hanem sok egyéb vírusos és bakteriális és bőrfertőzés leküzdésére kiegészítő szerként.

Az Amerikából származó tőzegáfonya rokona a kökénynek. Évszázadok óta használatos a gyógyászatban és a konyhában egyaránt. A sok tőzegáfonyát fogyasztó emberek vizelete savasabb és kevesebb baktérium van benne. Fogyasztása közben ugyanis egy hippursav nevű anyag termelődik a szervezetben, amelyről bebizonyosodott, hogy erős antibakteriális hatása és gátolja a fertőzést okozó baktériumok szaporodását a húgyúti rendszerben. Mindennapi fogyasztása lényege­sen csökkenti az ilyen jellegű fertőzések kiújulását. A tőzegáfonya ezenkívül csökkenti a húgyúti rendszer betegsé­geinek időtartamát: csillapítja a betegséggel járó fájdalmat, égető érzést, viszketést és egyéb tüneteket.

Hidegen és melegen egyaránt fogyasztható koffeinmentes gyümölcstea. A nap bármely szakában fogyasztható, további ízesítést nem igényel.

Kiemelkedően gyümölcsös ízélmény.

Egészségedre!

Bodor Marcsi

forrás: http://multi-vitamin.hu és naturland.hu
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése