Hozzávalók:
Vaj
Lilahagyma
Zeller
Alma
Fokhagyma
Víz
Leveskocka
Liszt
Tejszín
Só
Őrölt fehérbors
Bacon szalonna
Magkeverék
Sajt
Füstölt sajt
Metélőhagyma
Nem írtam mennyiségeket, mert ez ízlés
szerint változhat. Aki még csak barátkozik a zeller ízével, az kevesebb
zellert, s több almát használjon, akinél a zeller a kedvencek közé tartozik,
tegyen több zellert, de azért ne hagyja ki teljesen az almát, mert ez a zöldség
s ez a gyümölcs együtt szerintem igazán finom ízvilágot alkotnak.
Én lilahagymát használtam, mert úgy
gondoltam jobban illik az íze ehhez a leveshez. Ettől függetlenül is többször helyettesítem
a vöröshagymát lilahagymával, mert jobban szeretem.
A magkeverék szintén szabadon
választható, ki milyen magot szeret.
Pont ez a jó a főzésben. Sok esetben úgy alakíthatjuk a
recepteket, ahogy az nekünk tetszik.
Elkészítés:
Lábasban a forró vajon a lilahagymát
megdinszteljük. Ezután beledobjuk a darabokra vágott zellert, almát, a
fokhagymagerezdeket, s összepároljuk azokat. Mikor már félpuha a zeller is,
megszórjuk egy kis liszttel, felengedjük vízzel, leveskockát dobunk bele,
felforraljuk, s addig főzzük,
míg minden puha lesz minden. Ezután egy botmixerrel összeturmixoljuk az
egészet, beleöntjük a tejszínt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, s még egyet
forralunk rajta.
A bacon szalonnákat megsütjük, a
magkeveréket megpirítjuk, majd a tányérba kimert forró levesbe sajt és füstölt
sajt darabkákat dobunk, megszórjuk a magkeverékkel, ráfektetünk pár kisütött
bacon szalonnát és egy-két szál metélőhagymát.
Jó főzőcskézést!
Jó étvégyat!
Ha kérdésed van, kérdezz bátran.
Ha elkészítetted, írd meg hogy
sikerült.
Marcsika
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése