2015-12-23

Krumplisaláta

Egy régi és örök kedvenc.

Hozzávalók:

Burgonya
Hagyma (ehhez a salátához a lilahagyma jobb szerintem)

Majonéz
Tejföl
Mustár
Cukor
Őrölt fehérbors
Citromlé

A burgonyát feltesszük héjában főni. A lilahagymát levetkőztetjük, és karikákra, vagy félkörökre vágjuk. Ha a hagyma íze nekünk túl erőteljes, bármilyen gyenge is, vagy esetleg bántja az epénket, vagy bármi, akkor javaslom, hogy áztassuk hideg vízbe, vagy forrázzuk le. A forrázással nekem az a baj, hogy lehet meg is puhul tőle a hagyma, és én jobb szeretem, ha roppan.

A majonézből, tejfölből, mustárból, cukorból, őrölt fehérborsból, sóból, citromléből tartármártást készítünk a tartármártásnál leírtak szerint. A kihűlt burgonyát meghámozzuk, és felkarikázzuk bele a mártásba, majd hozzáadjuk a hagymát. Óvatosan összeforgatjuk, hogy a burgonya nem nagyon törjön össze, s hagyjuk állni, hogy az ízek összeérjenek.


Jó étvégyat!

Ha kérdésed van, kérdezz bátran.
Ha elkészítetted, írd meg hogy sikerült.

Jó főzőcskézést!

Marcsika



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése