Egy régi és örök kedvenc.
Hozzávalók:
Burgonya
Hagyma (ehhez a salátához a lilahagyma jobb szerintem)
Majonéz
Tejföl
Mustár
Cukor
Őrölt fehérbors
Só
Citromlé
A burgonyát feltesszük héjában
főni. A lilahagymát levetkőztetjük, és karikákra, vagy félkörökre vágjuk. Ha a
hagyma íze nekünk túl erőteljes, bármilyen gyenge is, vagy esetleg bántja az
epénket, vagy bármi, akkor javaslom, hogy áztassuk hideg vízbe, vagy forrázzuk
le. A forrázással nekem az a baj, hogy lehet meg is puhul tőle a hagyma, és én
jobb szeretem, ha roppan.
A majonézből, tejfölből,
mustárból, cukorból, őrölt fehérborsból, sóból, citromléből tartármártást
készítünk a tartármártásnál leírtak szerint. A kihűlt burgonyát meghámozzuk, és
felkarikázzuk bele a mártásba, majd hozzáadjuk a hagymát. Óvatosan
összeforgatjuk, hogy a burgonya nem nagyon törjön össze, s hagyjuk állni, hogy
az ízek összeérjenek.
Jó étvégyat!
Ha kérdésed van, kérdezz bátran.
Ha elkészítetted, írd meg hogy
sikerült.
Jó főzőcskézést!
Marcsika
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése