Ez a recept az én Gácsika
nagynénémtől származik. Mindig is imádtam ezeket a kosárkákat, mert szerintem
isteni finomak, s pár évvel ezelőtt elkértem a receptet, hogy bármikor
elkészíthessem én is.
Hozzávalók 60 db kosárkához
Tészta:
60 dkg liszt
1 margarin (25 dkg)
20 dkg porcukor
1 citrom leve, reszelt héja
1 zacskó sütőpor
2 kanál tejföl
1 vaníliás cukor
6 tojás sárgája
Töltelék:
6 tojás fehérje
20 dkg porcukor
30 dkg darált dió
Kosárkába:
Baracklekvár
Magozott meggy
A tésztához valókat jól összegyúrom,
a töltelékhez valókat kikeverem. Javaslom először felverni a tojásfehérjét
félig, majd bele a porcukor, s mikor már kész a hab, bele a dió. Legutóbb
próbálkoztam a minden bele egyszerre és hajrá módszerrel, de mint ahogy a
fotókon is látszik, így a kosárka teteje kicsit elvált az aljától, bár az ízét
nem befolyásolja. Ezek a folyamatok nagyon egyszerűek, de most kezdődik a munka
igazán.
Én minden kosárka formát ki
szoktam vajazni és lisztezni. Azért 60 forma az sok, de szerintem van
amivel rá lehet venni valakit a segítségre J
A tésztából 60 db golyót
készítek, beledobom a kosárkába, s aztán hüvelykujjal szépen szétnyomkodom a
formába. Ezt követően teszek a kosárka aljára egy kávéskanál baracklekvárt,
erre kerül egy szem meggy, majd a diós hab.
Készítettem már kókuszos habbal is.
Úgy is nagyon finom. Lehet fele-fele is, vagy ki mit szeret.
Jó étvégyat!
Ha kérdésed van, kérdezz bátran.
Ha elkészítetted, írd meg hogy
sikerült.
Jó főzőcskézést!
Marcsika
Csodasak :-)♡
VálaszTörlés