November
végén egy 2 napos előadáson voltam, és hát őszintén nem minden tudott teljes
mértékben lekötni, így előkerült a telefon, és akkor találtam ezt a receptet.
Gondoltam kipróbálom, és ha jól sikerül, akkor újdonság lehet a karácsonyi
asztalon, ha nem, akkor is megnyugszok, hogy nem az utolsó pillanatra hagytam
már megint valamit, s keresek valami mást, amivel beújíthatok.
Finom lett, de azért
módosítanám egy picurkát.
Az eredeti recept:
Hozzávalók :
Tészta:
3 db tojás
1 tk szódabikarbóna
Töltelék:
3 narancs
3 mandarin
Krém:
1 cs vaníliás cukor
Elkészítés:
A
zselatint áztassuk be hideg vízbe, hagyjuk jól megduzzadni, majd annyit
melegítsünk, amíg feloldódik (forralni nem szabad). Hagyjuk hűlni.
A
tésztához robotgéppel keverjük össze a tojásokat a cukorral, majd adjuk hozzá a
lisztben elkevert szódabikarbónát. Zsírpapírral bélelt, kivajazott, lisztezett
tepsiben süssük előmelegített sütőben 180 ˚C hőmérsékleten 15 percig (tűpróba).
A
narancsot vágjuk szeletekre, az ananászt és a banánt kockákra, a mandarint
bontsuk gerezdekre. A tejfölt keverjük robotgéppel oldódásig a cukorral s a
vaníliával, majd keverjük el a zselatinnal.
Kerek
tortaforma alját, oldalát béleljük ki gyümölcsökkel. Szórjuk bele a
tésztakockák és a gyümölcsdarabok felét, öntsünk rá a tejfölös krémből, hogy
ellepje, majd ismét tészta, gyümölcs, krém.
Fedjük
le folpackkal, és tegyük egy éjszakára a hűtőszekrénybe.
S
akkor pár gondolat:
A
lapzselatinnal dolgozni nem is olyan ördöngös dolog, mint amilyennek először
hittem. Én annyi vizet tettem rá, hogy épphogy ellepje, mert sem a recept, sem
a zselés tasakon található leírás alapján nem tudtam eldönteni, hogy akkor most
mennyi az annyi. Nem hagytam hűlni, és így is, mikor a hideg tejfölös krémhez
kevertem, a keverék elég gyorsan dermedni kezdett, ami annyiból jó, hogy egész
stabilan a formában maradt a krém, nem kezdett el folyni.
Még
valami. Friss ananászból készült volna a torta, gondolván, hogy legalább
falatozik egy jót az ember, majd miután végigolvastam a lapzselatinra írtakat,
kiderült, hogy friss ananásszal nem kompatibilis, szóval vissza a boltba
konzerv ananászért.
Az
én kerek formám 27 cm
átmérőjű. Ehhez a receptben leírtak szerint elkészült tészta sok, ami végül nem
baj, mert egy kis krémmel, dióval lehet csinálni egy személyre somlóit, viszont
kevés volt a 900 g
tejfölből készült krém, és a gyümölcsök, amiket rétegezni kellett.
Jó
étvégyat!
Ha
kérdésed van, kérdezz bátran.
Ha
elkészítetted, írd meg hogy sikerült.
Jó
főzőcskézést!
Marcsika
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése