Már több mint egy éve volt,
mikor el kellett szaladnom a varrónőhöz, ahol az unokákkal készülődtek a
Karácsonyra, és ott láttam meg az asztalom ezt a sós finomságot. Megkínált,
elfogadtam, megkóstoltam, és nagyon finom volt, így gyorsan leírtam a receptet.
Hozzávalók:
70 dkg liszt
Élesztő
Kis pohár tejföl
20 dkg margarin
Sajt ízléstől függően
(esetleg sajtkrém)
Só
Az élesztőt felfuttatom a
tejben, majd a liszttel, élesztővel, tejföllel és az olajjal összegyúrom. Mikor
kész, akkor pihentetem a tésztát, hagy keljen szépen. Közben elkészítem a
tölteléket. A margarint kikeverem reszelt sajttal, sóval ízlés szerint. Aki
szereti, tehet bele krémsajtot is.
Mikor a tészta megkel,
kinyújtom téglalap alakúra, s oldalát srégan bevagdosom úgy, hogy középen marad
egy sáv, amit megkenek a sajtos margarinnal, majd ezt a krémet még meg is
szórom sajttal.
Ezután szépen befonom a
tésztát, majd felszeletelem, tepsibe teszem, lekenem tojással, és megsütöm szép
aranyszínűre.
Kétféleképp is tehetem a
tepsibe sülni, úgy más-más formát kapok mikor készen van.
Szerintem nagyon finom, és
könnyen elkészíthető.
Jó étvágyat!
Ha kérdésed van, kérdezz bátran.
Ha elkészítetted, írd meg hogy
sikerült.
Jó főzőcskézést!
Marcsika
Elkészítettem!
VálaszTörlésNekem egy kicsit több tejföl kellett,de végül isteni lett :-) :-)
Szuper :-) Te vagy az első, aki meg is írja, hogy hogy sikerült neki amit elkészített :-)
VálaszTörlésKöszönöm! :-)
Szívesen :-) Azóta rendszeresen használom a tészta receptet más töltelékkel is. Én gépben dagasztom,de ez az élményen nem változtatott :-)
VálaszTörlésDe jó :-) Örülök, hogy bevált :-)
VálaszTörlés