Hozzávalók:
Zeller
Alma
Majonéz
Mustár
Tejföl
Cukor
Citrom
leve
Fehérbors
Sajt
Füstölt
sajt
Tudjátok,
a szokásos. Nem írtam mennyiségeket. Zeller és alma annak arányában, hogy ki
melyiket mennyire szereti. A sajtok ugyanez. A füstölt sajt és az alma számomra
egy igazán remek kombináció, a zeller kellemesen pikánsá teszi, a sima sajt
pedig egyébként is korlátlanul szóba jöhet bármikor.
Mint
az mézes-diós salátánál az almát meghámozom, a zellert is megszabadítom a külső
résztől, ezután szeletelhető, reszelhető, kinek hogy tetszik. Nekem van egy
szuper szeletelőm, hasonló a tévéből ismert V szeletelőhöz, csak ez valami
egyszerűbb bolti, de jó éles, még a keményebb zellert is egész jól le tudom
rajta szeletelni. A sajtokat kis kockákra vágom.
A
tejfölből, majonézből, mustárból, cukorból, citrom leve (én mindig friss citrom
levét használom, mert nem tartok otthon citromlét), fehérborsból tartármártást
készítek. Én a 1 : 2 tejföl : majonéz arányt szoktam alapul venni, s ezt
ízesítem be attól függően, hogy épp milyen salátához készül a mártás. Van,
amihez jobb, ha édesebb, van, amihez az a jobb, ha savanykásabb, e szerint
használok hol a cukorból, hol a citrom levéből többet, s persze ez ízlés
kérdése is. Most egy kicsit édesebbre készítettem a tartárt, mert a sós
sajtokhoz, az almához, ami lehet savanykás, a zellerhez valahogy nekem ez
jobban passzolt.
Mikor
kész a tartár, beledobálom az almát, zellert, sajtokat, jól összekeverem, s
hagyom állni, hagy érjenek össze az ízek.
Jó
étvégyat!
Ha
kérdésed van, kérdezz bátran.
Ha
elkészítetted, írd meg hogy sikerült.
Jó
főzőcskézést!
Marcsika
nagyon finom a saláta Köszönöm .
VálaszTörlésÓ, ennek igazán örülök, és én köszönöm!
VálaszTörlés