Zoli
kollégám mesélte egyszer, hogy mikor gyermek volt, a mamája milyen finom
barackos krémes készített. Hmm, barackos krémes? Gondoltam megpróbálom valami
egyszerű módon, hátha sikerül, mert izgatta a fantáziámat milyen lehet az a
krémes, aminek a tetején gyümölcs és zselatin van. Egész jó lett. Ha szereted a
krémest, mindenképp próbáld ki.
Hozzávalók:
Krémpor
(és ami azon fel van tüntetve hozzávaló, ami csak tej)
Felezett
sárgabarack
Tepsi
méretétől függő tortazselé és ahhoz való cukor, víz
A
leveles tésztát a tepsi hátuljára terítettem, villával megszurkáltam, majd megsütöttem.
Barackbefőttet
használtam a süteményhez. Óvatosan vele, mert ha nincs elég jól lecsepegtetve, akkor a leve
huncut dolgokra lesz képes, aminek következtében minden réteg önálló életre kel
majd a tepsiben szeleteléskor. Szóval a fél barackokat szépen elhelyeztem a
krém tetején, majd leöntöttem a tortazselével, s irány a hűtő, hogy az is
megdermedjen.
A
krémporral érdemes vigyázni, mert nagyon gyorsan köt.
Jó étvágyat!
Ha kérdésed van, kérdezz bátran.
Ha elkészítetted, írd meg hogy
sikerült.
Jó főzőcskézést!
Marcsika
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése