Két utazásom alkalmával is ettem olyan csirke szárnyakat,
melyek édesek és csípősek
voltak. Az egyiknél emlékszem úgy volt elkészítve, hogy még a csontok is omlottak
szét. A másik annyira csípős volt, hogy potyogtak a könnyeim miközben ettem, de nem
tudtam abbahagyni, annyira finom volt. Gondoltam megpróbálom a konyhámba
behozni ezeket az emlékeket. Mivel a kólát az a hír járja, hogy bizony a
csontot is szét tudja marni, s rémlett, hogy talán így is volt elkészítve, arra
jutottam, hogy ebben fogom pácolni. A chili magáért beszél, hogy miért lett
kiválasztva.
Hozzávalók:
Csirkeszárny, attól függően, hány személyre készülünk
Chiliszósz, attól függően, mennyire szeretjük a csípőset
Annyi kóla, amennyi ellepi a szárnyakat
míg pácoljuk
Ízlés szerint só
Elkészítés:
A csirkeszárnyakat megtisztítjuk,
öntünk rá chiliszószt, s jól összekeverjük vele. Beletesszük egy dobozba,
amiben pácolni fogjuk, felöntjük colával, s betesszük a hűtőbe 2-3 napra. Mikor el szeretnénk
készíteni, a tepsibe teszünk zsiradékot (olaj, zsír, amit szeretünk), s szép
pirosra sütjük.
Sült zellerrel tálalva izgalmas
ízorgiában lehet részünk.
Jó étvégyat!
Ha kérdésed van, kérdezz bátran.
Ha elkészítetted, írd meg hogy
sikerült.
Jó főzőcskézést!
Marcsika
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése