2015-12-23

A tartármártásról

Arra gondoltam, hogy leírom nektek, hogyan készítem a tartármártást. A majonézes salátás recepteknél, úgy mint egyik másiknál sem mindig tudom, hogy pontosan miből mennyit teszek bele, mert ez nagyban függ a mennyiségtől, az alapanyagtól is, hisz nem mindig ugyanazt a nyersanyagot tudom megvenni a boltban, vagy attól, hogy mi jut még eszembe, hogy na, tegyünk csak bele még egy kis ezt meg azt J Egyébként meg ízléstől is függ, ki miből mennyit tegyen bele. Ne ragaszkodjunk már annyira a pontos mértékeknél mondjuk egy tartármártásnál. Egy kis gyakorlással azt gondolom, hogy igen könnyen rá lehet érezni, hogy nagyjából mennyi mártást keverjen az ember egy salátához. Ha kevesebb sikerül, akkor semmi gond, kavarjunk be gyorsan még egy hozzá. Ha több, akkor önmagában is felkerülhet az asztalra egy kis tálkában, biztos lesz, aki a husira, krumplira, vagy bármire rápöttyent belőle, míg egyszer csak el nem fogy.

Hozzávalók:

Majonéz
Tejföl
Mustár
Cukor
Őrölt fehérbors
Citromlé

A tartármártást igen sokféleképp készítik. Én annak idején úgy tanultam, hogy 1:2 a majonéz tejföl (1 rész majonézhez 2 rész tejföl) aránya. Körülbelül ezt be is tartom. Ezen kívül még teszek bele sót, cukrot, citromlét és őrölt fehérborsot és persze mustárt. Nálam salátától függ, hogy mennyi cukor kerül bele, vagy mustár, mert teljesen mást kíván a krumplisaláta és mást egy olyan saláta, amiben például édes gyümölcs van. A túl nagy kontraszt az édes és a sós között nem igazán


Jó étvágyat!

Ha kérdésed van, kérdezz bátran.
Ha elkészítetted, írd meg hogy sikerült.

Jó főzőcskézést!

Marcsika


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése