Arra gondoltam, hogy leírom
nektek, hogyan készítem a tartármártást. A majonézes salátás recepteknél, úgy
mint egyik másiknál sem mindig tudom, hogy pontosan miből mennyit teszek bele,
mert ez nagyban függ a mennyiségtől, az alapanyagtól is, hisz nem mindig
ugyanazt a nyersanyagot tudom megvenni a boltban, vagy attól, hogy mi jut még
eszembe, hogy na, tegyünk csak bele még egy kis ezt meg azt J
Egyébként meg ízléstől is függ, ki miből mennyit tegyen bele. Ne ragaszkodjunk
már annyira a pontos mértékeknél mondjuk egy tartármártásnál. Egy kis
gyakorlással azt gondolom, hogy igen könnyen rá lehet érezni, hogy nagyjából
mennyi mártást keverjen az ember egy salátához. Ha kevesebb sikerül, akkor
semmi gond, kavarjunk be gyorsan még egy hozzá. Ha több, akkor önmagában is
felkerülhet az asztalra egy kis tálkában, biztos lesz, aki a husira, krumplira,
vagy bármire rápöttyent belőle, míg egyszer csak el nem fogy.
Hozzávalók:
Majonéz
Tejföl
Mustár
Cukor
Őrölt fehérbors
Só
Citromlé
A tartármártást igen sokféleképp
készítik. Én annak idején úgy tanultam, hogy 1:2 a majonéz tejföl (1 rész majonézhez 2 rész tejföl) aránya. Körülbelül ezt be is tartom. Ezen kívül még
teszek bele sót, cukrot, citromlét és őrölt fehérborsot és persze mustárt.
Nálam salátától függ, hogy mennyi cukor kerül bele, vagy mustár, mert teljesen
mást kíván a krumplisaláta és mást egy olyan saláta, amiben például édes
gyümölcs van. A túl nagy kontraszt az édes és a sós között nem igazán
Jó étvágyat!
Ha kérdésed van, kérdezz bátran.
Ha elkészítetted, írd meg hogy
sikerült.
Jó főzőcskézést!
Marcsika
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése