3 féle fürjtojással |
Gazdagon |
Hozzávalók:
Zeller
Répa
Zöldség
Fokhagyma
Vöröshagyma
Só, bors, ételízesítő
(Fürjtojás,
reszelt sajt)
A
hozzávalóknál itt sem írtam pontos mennyiséget, hiszen nem ugyanazt szeretjük.
Én sok répával szeretem, sokat teszek bele, kevés zöldséggel, keveset teszek
bele. A főtt vöröshagymára nem nagyon szokott jelentkező lenni, így abból csak
az íze miatt egy kisebb fejet használok. A fokhagyma szétfő ha az elején
tesszük bele. Mivel megfőve ezt sem túl kapós, az elején dobok bele pár
gerezdet.
Az
elkészítés nagyon egyszerű. A marhahusit feltesszük főni a sóval, borssal,
hagymákkal ételízesítővel kisebb lángos, a habot folyamatosan leszedjük főzés
közben a tetejéről, hogy a végén szép, tiszta levet kapjunk. Én akkor szoktam a
számomra finom zöldségeket beledobni, mikor már majdnem puha a hús. Így a
zöldségek nem főnek szét, de az ízük átjár mindent.
Az
erőlevest többféleképp tálalom.
1.)
Csak a levét reszelt sajttal és fürjtojással. Nagy szerencsém volt most, mert
nem csak nyers, de füstölt és füstölt olajban pácolt tojáskákhoz is
hozzájutottam. Isteni.
Jó étvégyat!
Ha kérdésed van, kérdezz bátran.
Ha elkészítetted, írd meg hogy sikerült.
Jó főzőcskézést!
Marcsika
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése