2016-11-28

Hypoxi trainer a Buli Női Fitnessben

Mint ahogy azt már az Infratrainer-nél írtam, puha kis testem a párnák alatt izmosodni kezdett, s ahogy megy ki a szalonnás rész a bőr alól, úgy esik össze, löttyed meg a combom, fenekem. Persze idővel majd feszes lesz a bőr, s alatta izmos a test, de addig gondoltam kipróbálok ezt-azt, amik segíthetnek abban, hogy ez a folyamat gyorsabb legyen. Az infratrainer kipróbálásakor láttam meg ezt a másik szerkezetet, a hypoxi trainert. 

Erről azt kell tudni, hogy a Hypoxi Trainer nagyszerű találmány a fogyni vágyó és a cellulittól (narancsbőrtől) szabadulni kívánó hölgyek számára! A Hypoxi edzés háromszor hatékonyabb egy cardio, vagy aerobik edzésnél. Edzés közben alacsony nyomású vákum hat a perifériás testrészekre, ezáltal nő a szövetek vérellátása, méregtelenítése, salaktalanítása, hatékonyabb a zsírégetés.


Kukkantsunk csak bele:
Itt ülsz a gépben a nyergen, mint egy kerékpáron, és tekersz, csak egy kicsit másképp.
Kaptam egy harangszoknyát, s ennek lett az alja ráhúzva a gépre, miután a fellépő be lett csukva. A második gépen látod is, hogy van egy visszahajló peremes rész, arra lett ráhúzva a szoknya alja, tehát a szoknya korcától lefelé érzed a vákumot.
Eleinte nem sok mindent éreztem. Kellett tekerni egy ideig, mire belejöttem. Valóban, a két alsó értéknek kell közel egyformának lennie ahhoz, hogy minél jobban érezd. Nem olyan izzasztó, mint az infrában tekerni a "gumibugyiban", de nekem egy tökéletes napindító program volt. Igazából arra gondoltam, hogy szombat reggelenként indulhatna így a nap. Egy kis mozgás, ami mégis több, mint egy hagyományos kerékpározás.
Más oldalakon is utánaolvastam kicsit, s nagyon jókat találtam:

A Hypoxi trainer nem divat, hanem nagyszerű találmány (Dr. Norbert Egger osztrák tudós fejlesztette ki), ami a női test felépítésére alapozott, és sportolással egybekötött (cellulit) vákuumterápia. A Hypoxi edzés sokkal több, háromszor hatékonyabb egy cardio, vagy aerobik edzésnél.

Ezért jól bevethető kúra a fogyni vágyó és cellulittól szabadulni akaró hölgyeknél.
A Hypoxi trainer gép Dr. Norbert Egger úr tökéletes alkotása, nála a női problémák meghallgatásra és orvosolásra találtak, komolyan vette a nők életét megkeserítő gondokat.

A nők körében kihallgatta az állandó szóbeszéd tárgyát, még a sportoló hölgyeknél is jelentkező apró gödröket a testen, a narancshéjra emlékeztető bőrképlet-problémát, amelyről állandóan beszéltek a nők egymás között, és elgondolkodott rajta, hogyan lehetne megszüntetni. (Sajnos erre a problémára ma is nagyon sok orvos és (gyógy)masszőr csak legyint.)
Hála Dr. Eggernek, a sporttudományok doktorának, kidolgozta nekünk a Hypoxi trainer gépet, amely minden idők leghatásosabb zsírégető- és cellulitterápiája lett, és éppen az alkatilag meghatározott makacs zsírpárnáktól szabadít meg.
A Hypoxi trainer egy vákuumkamrába rejtett kerékpár, ahol a zsírégető edzést biciklizéssel kell végezni, és közben alacsony nyomású vákuum hat a perifériás területekre, amely lehetővé teszi ezen testrészek, szövetek jobb vérellátását, méregtelenítését, salaktalanítását, és ezáltal a zsírsejtek méreteinek csökkentését is.
A Hypoxi trainer segítségével a zsírégetőedzés és vákuumhatás egyidőben fejti ki a hatást, a bőr felső rétegeibe szállítva vért, amit sportolás során sem ér el a szervezet (ott rögtön az izomzatnál koncentrálódik a vér).

HypoxiTrainer, hypoxitraining
A vendég 30 percig (a Buliban ez 40 perc) biciklizik közepes intenzitás mellett, miközben javul szívműködése, fizikai teljesítőképessége, állóképessége is (pulzusmérővel követjük, hogy zsírégető szakaszban történjen a hypoxiedzés természetesen életkornak megfelelően.
A zsírégetés a Hypoxiedzés 3. percétől bekövetkezik, ezért elég a 30 perc biciklizés. (Cardio edzésnél a zsírégetés csak a 20. perc után következik be.)

VÁKUUM A HYPOXI TRAINERBEN

Az alacsony nyomáson (vákuumban) történő kezelés hatására a zsírégetés a problémás területekre koncentrálódik. A vákuum szívásának hatására a vérkeringés, nyirokkeringés javul a felső comb és a fenék, csípő, has területén. A vérkeringés, nyirokkeringés élénkülése lehetővé teszi az intenzívebb zsírelszállítást, még kedvezőtlen hajlam esetén is. A megélénkült vérkeringés mellett az alacsony nyomás hatására a sejtanyagcsere is felgyorsul, és ez a sejtben felhalmozott salakanyagok intenzívebb lebontásához vezet. A méreganyagok kiválasztásával a szövet regenerálódik és megfiatalodik, valamint a vákuum aktiválja a rugalmas rostokat (kollagén, elasztin) termelő kötőszöveti sejteket, ennek következtében a bőr feszesebb és rugalmasabb lesz a kezeléseket követően.

A vákuum zsíraktiváló hatása miatt elengedhetetlen előfeltétele a hatékony zsírégetésnek.

A Hypoxi trainerben az atmoszférikus nyomás csökkentése 40 mbar lehet (nálam a 10 mbar volt a maximum úgy emlékszem, ezen lehet emelni kellene valahogy?). Ez egy 2000 m magas hegy atmoszférikus nyomásának felel meg. (férfi program) 10-30 mbar-on (kb. 1500 m magasságnak felel meg) huzamosabb ideig lehet dolgozni. 30-40 mbar nyomást az intervallumkapcsolás ideje alatt alkalmazunk, ami azt jelenti, hogy bizonyos időközökben a vákuumpumpa teljesen kikapcsol és az alacsony nyomás normál nyomásra vált.
A Hypoxi trainerben nem az alacsony nyomás a különleges, amelyet egy hegy tetején is megélhetünk, hanem az alacsony nyomás hatásának korlátozódása az alsó testfélre, deréktól lefelé, lehetővé téve a zsír ezekről a területekről való lebontását.


A HYPOXI TERÁPIA

8-10-12 kezelésből áll egy kúra, egyéntől függően, ami függ az életkortól, edzettségtől, leadni kívánt plusz kilók mennyiségétől, cellulit fokozatától sok esetben 3 kúra is ajánlott egymás után!
Heti 3-4 alkalommal ajánlott a Hypoxi edzéseket végezni a változás érdekében.

Hypoxi edzés után a zuhanyzás 2-3 óráig nem ajánlott!
A következetes Hypoxiterápiával és a diéta betartásával 1 bérlet (12 alkalom) alatt 1 ruhaméret-csökkenésnek megfelelő fogyást lehet elérni.
A bőr feszesebb, simább, egyenletesebb lesz, amit már az 5-6. alkalomnál lehet tapasztalni.

 http://www.hypoxikozmetika.hu/hypoxi/hypoxi.php
 Ha teheted, próbáld ki. 

Bodor Marcsi


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése