Kollégámtól kaptam egy fél süllőt feldarabolva és már előre besózva, amiből kis gondolkodás után egy kis csőben sültet készítettem.
Hozzávalók:
Fél süllő szeletelve
2 csomag bacon
1 közepes fej karfiol
1 doboz főzőtejszín
füstölt és normál sajt ízlés szerint.
A süllő darabokat egyenként betekertem bacon szalonnába, beletettem tepsibe, és betettem a sütőbe melegedni 120 fokon, míg a karfiolt előkészítettem.
Rózsáira szedtem, és egy műanyag tálba tettem, felöntöttem vízzel, sóztam, s a mikróban pár percig főztem.
Ez idő alatt a halacska már szinte teljesen meg is sült, kivettem a sütőből hát
és megszórtam a félig puha, lecsepegtetett karfiollal.
Felöntöttem a tejszínnel,
megszórta a sajtokkal,
és tettem vissza a sütőbe,
míg a sajt a tetején szépen megsül.
Jó étvágyat!
Bodor Marcsi
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése