Rég sütiztünk. Itt az ideje, mert kezdődik a sütögetések időszaka. Az almának szezonja van, ezért gondoltam megosztom veletek az egyik kedvencem, az Almás krémes elkészítését, aminek a receptjét Julika nénitől kértem el.
Hozzávalók:
Tészta: 50 dkg liszt, 15 dkg porcukor, 1 tojás, 25 dkg margarint, 1 csomag vaníliás cukor, 1 csomag sütőpor, 1 dl tej.
Krém: 2 csomag vanília pudingpor, 2 csomag vaníliás cukor, 7-8 dl tej, 25 dkg margarin, 25 dkg porcukor.
Töltelék: 1 kg alma, 5 dkg margarin, 10 dkg cukor és 1/2 citrom leve
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, hogy könnyen nyújtható tészta legyen, és 3 lapot sütünk.
A krém elkészítése: a pudingport (én tejszín ízűt szoktam használni, mint általában mindenhez vaníliás helyett) a vaníliás cukorral a tejben felfőzzük. A margarint a porcukorral habosra keverjük. Ha kihűlt a puding, a 2 krémet összekeverjük.
A töltelékhez az almát leszereljük, kicsavarjuk és a margarinon megdinszteljük, miközben hozzáadjuk a cukrot és a citrom levét (vagy citromlét)
Mostanra kihűltek a lapok is, amiket berétegezünk. Alsó lap, erre kerül az alma, erre a középső lap, amit megkenünk a krémmel, mert rá a harmadik lap, amit porcukrozunk (fahéjjal is ízesítheted a porcukrot, ha szereted, úgy is nagyon finom), s így kínáljuk az isteni sütikét.
Jó étvágyat!
Bodor Marcsi
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése