2016-11-04

Almás krémes

Rég sütiztünk. Itt az ideje, mert kezdődik a sütögetések időszaka. Az almának szezonja van, ezért gondoltam megosztom veletek az egyik kedvencem, az Almás krémes elkészítését, aminek a receptjét Julika nénitől kértem el.

Hozzávalók:

Tészta: 50 dkg liszt, 15 dkg porcukor, 1 tojás, 25 dkg margarint, 1 csomag vaníliás cukor, 1 csomag sütőpor, 1 dl tej. 

Krém: 2 csomag vanília pudingpor, 2 csomag vaníliás cukor, 7-8 dl tej, 25 dkg margarin, 25 dkg porcukor.

Töltelék: 1 kg alma, 5 dkg margarin, 10 dkg cukor és 1/2 citrom leve

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, hogy könnyen nyújtható tészta legyen, és 3 lapot sütünk.
 A krém elkészítése: a pudingport (én tejszín ízűt szoktam használni, mint általában mindenhez vaníliás helyett) a vaníliás cukorral a tejben felfőzzük. A margarint a porcukorral habosra keverjük. Ha kihűlt a puding, a 2 krémet összekeverjük.
A töltelékhez az almát leszereljük, kicsavarjuk és a margarinon megdinszteljük, miközben hozzáadjuk a cukrot és a citrom levét (vagy citromlét)
 Mostanra kihűltek a lapok is, amiket berétegezünk. Alsó lap, erre kerül az alma, erre a középső lap, amit megkenünk a krémmel, mert rá a harmadik lap, amit porcukrozunk (fahéjjal is ízesítheted a porcukrot, ha szereted, úgy is nagyon finom), s így kínáljuk az isteni sütikét. 
Jó étvágyat!

Bodor Marcsi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése