2019-02-03

Sült nyúlcomb gombaraguval

Most, hogy már megismertétek milyen egészséges a nyúlhús, és remélhetőleg az is megbarátkozott vele, aki eddig nem volt vele nagy barátságban, süssünk egy kis combot, és főzzünk hozzá egy gombaragut. Nagyon egyszerű lesz.

Hozzávalók:

2 nyúlcomb

8 szelet füstölt szalonna
750 g gomba
kis kanál pirospaprika
kis doboz tejföl
só, bors

A nyúlcombokba kis zsebeket vágunk, amikbe füstölt szalonna darabkákat rejtünk, majd sózzuk, borsozzuk.

Pár szelet szalonnát serpenyőben megsütünk, s a kisült zsírján pirosra sütjük a combok mindkét oldalát, majd a sütőbe tesszük azokat, s puhára sütjük míg a ragu elkészül. És tényleg, puha lesz, mire kész a ragu, pedig az nem sok idő.
Gombát megtisztítjuk és daraboljuk ahogy szeretjük, majd a maradék szalonnát megsütjük, s a kisült zsírra dobjuk a gombát, hagyjuk,
 hagyjuk, hogy levet engedjen, s mielőtt ízesítenénk, dobjuk bele vissza a kisült szalonnákat, sokkal jobb íze lesz mint a sótól, borstól. Mikor már majdnem elfőtte a levét, szórjuk meg a pirospaprikával, keverjük el,
tegyük hozzá a tejfölt, hagyjuk rotyogni egy kicsit, majd kóstoljuk meg, és most ízesítsük még sóval, borssal, ha szükséges.
Elkészült a ragu. Mostanra a nyuszi is puhára sült, és tálalhatjuk is.
Jó étvágyat!

Bodor Marcsi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése