Hozzávalók 2 személyre:
2 szelet afrikai harcsa
1 pak choi
1 csomag bacon
1 nagy édesburgonya
só
bors
pár gerezd fokhagyma ízlés szerint
folyékony füst
a hal és pak choi sütéséhez kevés zsiradék (olaj, vaj, zsír, bármi lehet ízlés szerint)
|
A halszeletek mindkét oldalát sóval, borssal és összetört fokhagymával fűszereztem, és folyékony füsttel fújtam be úgy, hogy mindenhol beborítsa a füstös lé. |
|
A pak choit négybe vágtam, sóztam, borsoztam, erre is fújhatsz bátran a füstből. |
|
A baconszeletekkel beborítottam két szuflésütőt, de akár muffin-, vagy bármilyen sütiformát is ki lehet bélelni, vagy beborítani úgy, hogy kosárka alakra tudjon sülni a bacon. Zsírpapírral bélelt tepsiben sütöttem meg a szalonnákat 130 fokon, majd hagytam kihűlni azokat a formákon. |
|
A tepsiben a kisült szalonna zsírjára rádobtam az összekockázott édesburgonyát, és betettem a sütőbe 150 fokra. |
|
Serpenyőben kis zsiradékon (lehet olaj, vaj, zsír, ki mit szeret) elkezdtem sütni a halat, majd mikor már kezdett szép pirulni, bedobtam mellé a pak choi-t. (Ha elég okos vagy, most felmerül benned a kérdés, hogy ha ugyanabban a serpenyőben készült a hal és a pak choi, akkor a hal miért sült, a pak choi pedig miért grillezett. Tehát, ha ez eszedbe jutott, gyorsan felejtsd is el, vagy érd be azzal a válasszal, hogy így jobban hangzik :-D ) |
|
Mire teljesen kész lett a hal és a pakchoi, az édesburgonya is megpuhult. Villával összetörtem, nagyon kevés sóval és borssal fűszereztem, és bátran fújtam rá a folyékony füstből, és összekevertem. Igazán pikáns ízt ad neki. Ezután a összetört édesburgonyát a baconkosárkákba kanalaztam, és tálaltam a hallal. |
Remélem tetszik a receptem, és kipróbálod!
Jó étvágyat!
Bodor Marcsi
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése