2017-01-12

Segítsük a szolnoki mentőállomást

Kedves Olvasóm!


Az előző évhez hasonlóan, idén is arra szeretnélek kérni, hogy ha teheted, segítsd a szolnoki mentőállomást!


Úgy gondolom, szinte mindenki került már olyan helyzetbe, amikor saját magának, valamelyik közeli hozzátartozójának, családtagjának, barátjának, ismerősének mentőt kellett hívni. Jó esetben erre gyermek születése miatt került sor, rosszabb esetben egy baleset, rosszullét, betegség volt a kiváltó ok. Mi sajnos többször hívjuk Őket, mint szeretnék, ezért is éreztem úgy, segítek nekik, ahogy tudok. A mentősök dolga nem egyszerű. Kevesen vannak, és korlátozott számban áll rendelkezésükre megfelelő mennyiségű és minőségű gép, berendezés, ami elősegítené munkájukat, ráadásul még mi emberek is megnehezítjük a dolgukat azzal, hogy napközben mindenki húzza, halogatja, hogy orvoshoz menjen az esetleges erősödő fájdalmak ellenére, s éjjel, mikor a csendben, nyugalomban már elviselhetetlenné válik a görcs, a szúrás, a hasogatás, s nem bírjuk tovább a szenvedést, akkor hívja mindenki a mentőt.

 

A szolnoki mentőállomáson 6 mentőautó van, amiből 1 rohamkocsi, 1 esetkocsi és 4db szállítókocsi, melyek nappal hívhatók. Éjszaka 1 rohamkocsi és 1 esetkocsi és 2 db szállítókocsi áll rendelkezésre. Az eset és a rohamkocsi a legjobban felszereltek, ezekben van 1-1 darab perfúzor. Ez a készülék egy gyógyszeradagoló. Egy speciális fecskendővel felszívják a gyógyszert, behelyezik ebbe a gépbe, a mentőtiszt vagy mentőorvos beállítja az adagolást, és a gép adagolja a szállítás közben adagolja a gyógyszert a betegnek. Sajnos nem minden esetben elegendő, hogy 1 perfúzor van az autóban, mert vannak olyan esetek, ahol 2 vagy 3 perfúzorra is szüksége lenne szállítás közben, mivel nem lehet mindent egy fecskendőbe felszívni, mert a különböző gyógyszerekben lévő különböző hatóanyagok nem minden esetben keveredhetnek, és nem minden hatóanyagnak egyforma az adagolása.

 

Egy ilyen gépnek az ára 180-300.000.- forint. A legjobb 2-2 db gép lenne a roham és a mentőkocsiba, de ha már egyet tudnának venni, az is nagy segítség lenne. Ha tehetitek, kérlek, segítsetek!

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Mentőalapítvány bankszámlaszáma:

 

11745004-20051936

 

Az átutalásnál a közlemény rovat: Szolnoki mentőállomás

 

Az alapítvány közhasznú, tehát igazolást is kérhettek a befizetett összegről, melyet adóbevallásotokban érvényesíteni tudtok.

 

A felajánlásokkal, igazolásokkal kapcsolatban Horváth Mónika állomásvezetőt kereshetitek (az ő telefonszámát a blog jobb alsó részén található kapcsolatfelvételén  keresztül küldött üzenettel tudod megkérni tőlem), vagy Túróczi Csabát a 20-353-87-45 telefonszámon. A mentőállomás telefonszáma (56) 425-122.

 

Az adóbevallásod elkészítésekor se feledkezz majd meg róluk. Felajánlhatod az adód egyik 1%-át az alapítvány részére. A mai napon az alábbi információk állnak rendelkezésre a korábbi évek felajánlásairól:

 

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Mentöalapitvány, Szolnok

Név:
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Mentöalapitvány
Cím:
5000 Szolnok Széchenyi Krt. 6.
Adószám:
19220828-1-16
Kapott 1% összege az elmúlt években: 923 966 Ft
Ezt itt meg is tudod nézni, s ki tudod nyomtatni az adó 1% nyilatkozatot, hogy át tudd adni a bevallásod elkészítőjének, vagy be tudd írni a bevallásodba, ha magad készíted azt.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése