2016-12-18

Lórika kalandjai - Drajkó-Sárosi Kinga mesekönyvéről

Kedves Gyerekek, Szülők, Nagymamák és Nagypapák, Óvodák, Iskolák, Pedagógusok, Könyvtárak!

Ez most elsősorban Nektek szól, de rajtatok kívül mindenkinek, ahol a családban, baráti vagy ismeretségi körben van gyerkőc, vagy gyerekekkel (is) foglalkozó munkahely vagytok, akiknek fontosak a gyerekek, akik szeretik a meséket, a mesekönyveket, az állatokat, a környezetet...

Már sejtheted, hogy egy mesekönyvet szeretnék a figyelmetekbe ajánlani, Lórika kalandjait.


Hallottál már Lórikáról?




„Lórika, a kis aranyosarcú kakadu, született nyelvzseni. Különleges papagáj, aki nemcsak malájul, angolul vagy magyarul ért és beszél, hanem természetesen az állatok nyelvén is. Így tud tolmácsolni kis gazdája, Peti és Csodaerdő állatai között. De mitől félhet egy kúszókenguru? Sikerül-e kiszabadítani az orvvadászok csapdájába esett tigrist? Mivel válthatjuk ki magunkat a szobafogságból? Ki lesz a leggyorsabb futó? Hogyan énekelnek a sziamangok? Milyen a valódi szépség? Sikerül-e megmenteni az erdőt? Túljárhat a ravasz kancsil a maláj cibetmacska eszén? Milyen lehet a Föld legnagyobb virága? Ha kíváncsi vagy, kalandra fel! Lórika a könyv 17 meséje során érdekes állatokkal találkozik, sokat tanul hűségről és barátságról, segítségnyújtásról és összefogásról, szépségről és hazugságról, szeretetről és családról, félelemről és bátorságról. A csodálatos szépségű Indonéziában végül – Petivel együtt – rátalál az igazi kincsre.”

S hogy olvashattok Lórikáról és a többiekről? Lórikának saját weboldala van, ahol megtalálod őt és minden kis barátját akikkel a könyvben szerepelnek, és rövid kis videó filmeket is találsz róluk.

http://www.lorika.hu/


és a facebookon is követheted:


Ha jól tudom, itt most most hirdettek rajzversenyt és meseíró pályázatot is.Ha érdekel, itt még több információt találsz.

Mit gondolnak Lórikáról akik már olvasták? Az Életszépítők magazin így fogalmaz:

"Lórika kalandjai címmel különleges mesekönyv jelent meg a közelmúltban. A kötet a környezet- és állatvédelemre helyezi a hangsúlyt, hozzájárulva ezzel a gyermekek környezeti neveléséhez. A könyvhöz tartozik egy ismeretterjesztő-oktató honlap is, amely hozzásegíti a gyermekeket a történetben szereplő állatok alaposabb megismeréséhez. A www.lorika.hu holnapon videók, továbbá ingyenesen letölthető feladatlapok is találhatók, utóbbiakat elsősorban pedagógusoknak ajánlják."

"A mesekönyv kiemelt fontossággal kezeli a környezetvédelmet, ezen belül is a veszélyeztetett állatfajok védelmét, a toleranciát, a segítségnyújtást, ami kiterjed a bajba jutott állatok megsegítésére éppúgy, mint a házimunkára. Felhívja a figyelmet a sportosság és a sportszerűség, a becsület, a hűség, a barátság, a szülői és testvéri szeretet fontosságára, foglalkozik a félelmek legyőzésével is. Beszél a gyerekeknek a búcsúzásról, az elválásról, a kistestvér születéséről."

  Itt megtalálod a teljes cikket:

http://eletszepitok.hu/lorika-kalandjai/

 Tudsz írni is Lórikának, és meg is rendelheted a róla szóló könyvet akár ajándéknak is a


Ezeken kívül még lehetőség van író-olvasó találkozóra kicsiknek,
 és nagyoknak.

Remélem kedvet kaptál egy könyvhöz, én már várom a saját példányomat, ami biztos helyet kap majd a Riadorma apartman gyermeksarkában. 

Jó szórakozást a Lórika kalandjaihoz gyerekek!

Bodor Marcsi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése