2016-12-13

Jó hír az első házasok kedvezményével kapcsolatban

Visszamenőlegesen jó hír az első házasok kedvezményével kapcsolatban.

A korábbiakkal szemben újdonság, hogy 24 hónapig vehető figyelembe az első házasok kedvezménye a házasságkötést követő hónaptól, ha legalább az egyik házastárs első házasságát köti.
De hogy volt ez eddig? Ha 24 hónapon belül jött az utód, akkor egyik kedvezményt felváltotta a másik http://bodormaria.blogspot.hu/2016/01/elso-hazasok-csaladi-kedvezmenye.html?m=1



Most egymás mellett fut majd a két kedvezmény. Tehát, ha összeházasodtok, jogosultak vagytok első házasok kedvezményére és 1 év múlva pocaklakótok lesz, akkor onnantól kezdve egyszerre kapjátok az első házasok és a családi kedvezményt is.

Mikortól veheted ezt ebben a formában igénybe? Jó hír, hogy visszamenőleg 2014. december 31-től.
Ez mit jelent? Nézzük egy példán keresztül.

2015.január házasságkötés, tehát első házasok kedvezménye 2015. februártól 2016. január hónapig jár. 2015.augusztusban az orvos kiadta az igazolást a várandósság 91.napjáról, ekkortól családi kedvezmény lépett az első házasok kedvezményének helyébe, DE, most lehetőség van a 2015.évre önellenőrzéssel érvényesíteni és kérni az 5 havi első házasok kedvezményét visszamenőleg, és 2016. évi adóbevallást már úgy beadni, hogy abban kérheted a kedvezményt, mert a munkáltató (ha van) így decemberben már nem sokat tehet.

Remélem segítettem!

Bodor Marcsi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése