Szerettem a padlizsánkrémet, de olyan rég ettem már igazán finomat, ami a szám íze szerinti, ezért úgy döntöttem, megpróbálkozok ezzel is.
Idén a kertben egész szépek lettek a lila tojásgyümölcsök. A jól végzett munka után leszüreteltem s hazahoztam az éretteket, s nekiláttam. 3 helyről szívtam magamban gyorstalpalón az információkat, anyukámtól, Etától és Beustól, hogy ki hogyan készíti, s összeállítottam a saját magam verzióját, s szerintem igazán jól sikerült. A munkahelyre is vittem be, s akik nem idegenkednek az efféle ételektől, netán még szeretik is, igen jóízűen meg tudtak reggelizni.
Hozzávalók:
4 padliszán
fél fej fokhagyma szétnyomva
1 kis fej lila hagyma lereszelve
olívaolaj 2-3 evőkanálnyi
majonéz legalább 6 evőkanál, de ízlés szerint változtatható a mennyiség
só, fehér bors ízlés szerint
A padlizsánok alá sütőpapírt tettem a tepsibe, és megszurkáltam azokat, így nem durrantak szét, a lé pedig ami kifolyt, nem sült bele a tepsibe.
150 fokon addig sütöttem őket, míg ilyen szép szottyadtak lettek, majd mikor kihűltek, meghámoztam mindet.
Ezek után már csak annyi dolgom maradt, hogy a meghámozott padlizsánhoz hozzáadtam a többi hozzávalót,
s összeturmixoltam,
majd pirítóssal és paradicsommal tálaltam.
Ugye ez is egyszerű volt?
Jó étvágyat!
BM
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése