Nem szoktam különösebben elnevezni az ételeket amiket készítek, mind a főbb összetevők alapján kerül beazonosításra. Ennek a tortának csak azért lett neve, mert ezzel készültem a középiskolás osztály összejövetelre - ahova végül nem értem oda -, de mivel az akkori osztálytársak Macának szólítottak, így adott volt, hogy mi legyen a torta neve, ezzel jelezve feléjük valami olyasmit, hogy azt hiszem most jött el az annyi minden között annak is az ideje, hogy részt vegyek mindenben ami a középiskolás évekhez s osztálytársakhoz kapcsolódik.
A süti kigondolásánál nagy szerencsém volt,mert ahogy nézelődtem a kamrában, megláttam a málnalekvárt, amit Anita barátnőmtől kaptam, s a sárgabarack lekvárt, amit az általános iskolai osztálytalálkozó megszervezéséért kaptam a többi kis meglepetés mellett. Zsuzsi készítette a tenyőszigeti napfény ízével :-) Tudtam, hogy nagyon finomak lesznek a krémmel -amit majdnem olyannak álmodtam mint az almás krémesé - és a szederrel.
Hozzávalók:
Tészta:
6 tojás
6 evőkanál liszt
6 evőkanál cukor
csipet só
A kettévágott tésztalapok közé málnalekvár, a tetejére sárgabarack lekvár.
Krém:
2 csomag tejszín ízű pudingpor
8 dl tej
25 dkg margarin
25 dkg porcukor
Tetejére
70 dkg szeder
1 csomag tortazselé a hozzá való cukor és folyadék mennyiséggel
Elkészítés:
Először főzd fel a krémhez a pudingport a tejjel, majd hagyd hűlni. Mikor langyos, keverd el a cukorral, így nem szükséges a porcukor sem hozzá, kristálycukorral is készítheted, a langyos pudingban szépen feloldódik. Várd meg, míg szinte teljesen kihűl a puding, s akkor keverd ki a margarinnal.
Jöhet a tészta, ami egy jól bevált piskótatészta. Még mindig az amennyi tojás, annyi evőkanál cukor és annyi evőkanál liszt receptet követem.
A tojás fehérjéből csipet sóval kemény habot vertem, majd a sárgákat kikevertem habosra a cukorral, majd a liszttel simára kevertem, s végül óvatosan összeforgatjuk a kemény habbá vert fehérjével. Kerek tortaformába öntöttem,amit előtte kikentem margarinnal, és liszttel szórtam be.
A kihűlt lapot kettévágtam, az alsó lapot málnalekvárral, a tetejét a sárgabarack lekvárral kentem meg,
erre kentem rá a krémet. Nem töltöttem meg a formát a krémmel, így marad ki belőle, de szerintem ahol süti sül, ott akad aki a kimaradt krémet elnyalakodja :-)
A krémet megpakoltam a szederrel,
majd leöntöttem a zselével.
Hagytam dermedni, de kellett pár óra, mire teljesen összeállt.
Szeleteltem, dobozoltam, kóstolgattam, osztogattam.
Ugye ezt sem volt nehéz elkészíteni?
Jó étvágyat!
Marcsika
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése