A nyári melegben egy kis savanykás, mégis édes sütit ajánlok meggyel és dióval. A tésztája úgy készül mint a kapros-túrós süteményé.
Hozzávalók:
Tészta:
20 dkg cukor (porcukor hamarabb oldódik)
20 dkg zsír (vagy margarin pl)
1 kis pohár tejföl
1 tojás
1 sütőpor
Csipet só
Liszt amennyit felvesz (kb 70 dkg, de ez függ a tojás nagyságától pl)
Töltelék:
1,5 kg meggyet használtam, hogy jó gyümölcsös legyen
cukor, porcukor, fahéj ízlés szerint
legalább 20 dkg dió a süti tetejére
Először a tölteléket és a diót készítettem elő.
A jól lecsepegtetett meggyet megcukroztam,
a diót feldaraboltam.
Készülhet a tészta.
A cukrot a margarinnal habosra kevertem, majd hozzáadtam a
tejfölt, tojást, a sütőport és a csipet sót, és tovább kevertem. Most több időm volt a tésztára mint a kaprosnál, finomabb is lett.
Mikor ez megvolt, kanalanként hozzáadtam a lisztet míg bírta a gép, majd
kézzel gyúrtam meg a tésztát, még szépen levált a tál faláról. Akkor
jó, ha még lágy, de már nyújtható.
A tepsit kikentem margarinnal, kiliszteztem, a tésztát ketté vettem,
kinyújtottam az egyik felét tepsi méretűre, és a tepsibe simítottam,majd
megszurkáltam villával.
Úgy gondoltam, biztos, ami biztos, megszórtam a tésztát egy kis zsemlemorzsával, hogy felvegye a meggyben maradt lét, hogy az ne a tésztát áztassa el,
s így szórtam rá a meggyet, amit megszórtam fahéjas porcukorral.
Erre került rá a második réteg tészta, amit szintén megszurkáltam villával,
majd megszórtam az aprított dióval.
Előmelegített sütőben 170 fokon 35-40 percig sütöttem,
és fahéjas porcukorral tálaltam.
Jó étvágyat!
Marcsika
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése