A saját termelésű gombából először gombás kapros pulyka készült.
Hozzávalók:
80 dkg pulykamell
50 dkg gomba
2 fej vöröshagyma
Zsiradék
Egy kis marék kapor
Egy nagyobb marék petrezselyemzöld
Só, bors, pirospaprika
Tejföl, mustár, liszt a habaráshoz
A hagymát, gombát megtisztítottam, felkockáztam, husit megmostam, felkockáztam. Kaprot és petrezselymet apróra vágtam.A hagymát zsiradékon megfutattam, egy kis vízzel felöntöttem, főztem vele egy kicsit, hogy ne maradjon semmiképp darabos,
majd rászórtam a pirospaprikát, jól összekevertem,
s már dobtam is rá a húst,
amit fehéredésig sütöttem,
majd felöntöttem vízzel. Mikor megpuhult a hús,
hozzáadtam a gombát, jól összeforraltam,
majd beledobtam a kaprot,
s a petrezselyemzöld egy részét.
Összekevertem, forraltam rajta egyet, majd habarást készítettem tejfölből, mustárból és lisztből,
ezzel sűrítettem be.
Mikor kész lett, galuskával tálaltam, egy kicsit csinosítva tejföllel és egy kis zölddel :-)Ugye milyen egyszerű ez is?
Jó étvágyat!
Marcsika
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése