2016-06-09

Június 10., péntek Koncertek és családi programok a Kerület Napján - Budapest Millenáris


Hétvégi program nem csak II. kerületieknek


JÚNIUS 10., péntek
17.45
MAGYARVISTA SOCIAL CLUB
A nevüket egy népművészetéről híres erdélyi, kalotaszegi falu, Magyarvista után kapták. Amellett, hogy egy szójátékkal utalunk a Buena Vista Social Club világhírű kubai muzsikusaira, azt fejezi ki, hogy nekünk, magyaroknak is van mire büszkének lennünk. A zenekar tagjainak többsége Mohácsy Albert "Lili dalai" című CD-jén szerepelt meghívott közreműködőként. A 8 fős felállás 2011 tavaszán alakult meg, és a 2012-es "Utazólevél" CD megjelenése óta már a második saját néven jegyzett lemezanyagon dolgozik. A megszaporodott koncertfelkérések nyomán igazi baráti társasággá formálódott a csapat, és ez hallható az egyre kiforrottabb zenekari hangzáson is.


19.00
CSÍK ZENEKAR
Negyed évszázada alakult meg az azóta is páratlan népszerűségnek örvendő, népzenét játszó formáció, a Csík zenekar. Nemcsak a közönség, a szakma is elismeri zenei tudásukat és újító törekvéseiket, amit 2010-ben Prima Primissima, 2013-ban pedig Kossuth-díjjal jutalmaztak. Az idei II. Kerület Napja rendezvénysorozat keretében június 10-én, pénteken 19 órakor lépnek fel.

20.30
RÚZSA MAGDI
Városrészünk lakója, Rúzsa Magdi is fellép idén a II. Kerület Napján.
- A kerületben lakom, és nagyon szeretek itt élni. Több ízben is volt budai koncertem, öröm itt fellépni, mindig nagy szeretettel fogad minket a közönség. A próbák során, az év elején szoktuk összeállítani a repertoárt, így egy gondosan válogatott dalokból álló műsort viszünk a koncertjeinkre. Természetesen az ismert slágerek idén is felcsendülnek majd - mondta el a művésznő. - Hallható lesz például az Egyszer, a Szerelem, a Na-na-na, a Nélküled, az Április, valamint a Tejút is. Immár második éve egyedi látványt is viszünk magunkkal. Jelenleg készül az új dalom, melyet a Kerület Napján már biztosan hallani fog a közönség, illetve az új lemezemen dolgozunk.


JÚNIUS 11., szombat

10.30
ALMA EGYÜTTES
Az Alma együttes családi koncertjei során az egyedi stílusú etno zenét játszó együttes improvizatív módon kezeli a táncos-zenés együttlétet: a gyerekek, sőt a szülők is aktív részesei és formálói a sok vidámsággal fűszerezett műsornak. Sikerük kulcsa a gyermeklelket megérintő őszinteségben, a „nevető",- és „tánc-izmokat" egyaránt megmozgató képességükben rejlik.
Több éve kedvelt fellépői a II. Kerület Napja rendezvénynek.

17.00

SZALÓKI ÁGI
Szalóki Ági 1994-ben lépett először színpadra az Ando Drom együttes jubileumi műsorán. 2004-ben alapította első zenekarát és készítette el első lemezét, a Téli-nyári labodát, ekkor fordult a gyerekközönség felé.
A II. Kerület Napján 17 órakor lép fel a Millenárison.



18.30

HOT JAZZ BAND
A 2015-ben Kossuth-díjjal kitüntetett Hot Jazz Band lesz a II. Kerület Napja rendezvénysorozat egyik sztárfellépője. JÚNIUS 11-én, szombaton este 18.30-tól adnak ingyenes koncertet a Millenárison. A zenekar az 1920-as, ’30-as, ’40-es évek melódiáinak hiteles tolmácsolójaként vált páratlanul népszerűvé, különösen a két világháború közti magyar swing- és jazzdalok, filmzenék interpretációit kedveli a hazai közönség.














 


+ ízek utcája, főzőverseny....

Itt minden információt megtalálsz: http://www.masodikkerulet.hu/hirek/kerulet_napja_2016.html

Marcsi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése