Egész bejöttek a halételekhez, így megmaradt a szombati piacozás, halvásárlás. Egy ismerősöm mesélte, hogy szoktak készíteni halat édesburgonyával, gondoltam megpróbálkozom vele.
A halfilét szokásos módon ketté vettem, a vékonyabb részéből szeleteket vágtam, ezek lettek a batyus harcsa hozzávalói.
A piacon egy asszonykánál vásároltam édesburgonyát, ami közé véletlenül bekerült egy lila burgonya is, így kétféle batyu készült.
A megtisztított burgonyákat félbevágtam, és egy-egy darab alufóliára tettem,
meglocsoltam egy kis olivával, megfűszereztem, rátettem egy szelet befűszerezett halat, arra került egy-két kis rozmaringág,
még egy kis olajjal meglocsoltam, majd becsomagoltam a halas krumplikat,
és egy tepsibe tettem azokat. Betettem a sütőbe, s 130 fokon sütöttem 20-30 percig,
majd kicsomagoltam a batyukat, s így tettem vissza a sütőbe egy kicsit, hogy piruljon a halacska.
Sült zellerrel tálaltam.
Ugye ezt is egyszerű volt elkészíteni?
Jó étvágyat!
Bodor Marcsi
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése