Már nagyon hiányzott egy jó leves az étrendemből. Gondoltam egy jó erős marhahúslevest pont jó lenne. Bejártam én boltokat, piacon a húsüzleteket, mindent, de sehol egy darabka velős hús, ezért maradt a szegy. Igazán finom lett, biztos elkerül a megfázás messziről.
Hozzávalók 3 főre:
60 dkg marhaszegy
1 fej vöröshagyma
5-6 gerezd fokhagyma
egy kis marék feketebors
1 zellergumó
a zeller zöldje
2 csomag zöldségzöld
6 db répa
só ízlés szerint
A jó kis vaslábasomban feltettem főni a húst a hagymákkal, zellerrel és borssal, és egy kis tengeri sót őröltem bele, rátettem a fedőt, s addig hagytam főni, míg a hús puha lett. Ekkor dobtam bele a feldarabolt répát, a zöldeket, s éppen pár percre hagytam még a tűzön, hogy a karotta ne főjön szét.
Jó étvágyat!
Bodor Marcsi
mennyiség kalória(kcal) fehérje(g) szénhidrát(g) zsír(g)
marhaszegy 600 1578 96 6 126
vöröshagyma 60 25 0 5 10
zeller 300 87 3 15 0
répa 500 110 5 35 0
petrelyezsemzöld 100 36 3 6 1
1836 107 67 137
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése