Már hiányzott a sütés-főzés. Olyan jó volt kicsi újra belelendülni. Régen készítettem halat, épp ideje volt. A piacon beszereztem szinte mindent hozzá. Finom halat nem mindenhol kapsz, de a Mindenhol halaséknál biztosan.
Hozzávalók:
80 dkg afrikai harcsafilé
7dl főzőtejszín
30 dkg trappista sajt
2 fej brokkoli
2 dkg vaj a tepsi kikenéséhez
só, bors, fűszerek
A halat úgy vágtam el, hogy beterítse a kivajazott tepsi alját. Ahol vastagabb volt a húsa, ott keresztben is félbevágtam.
Míg a brokkolit feldaraboltam, és egy kis sós forró vízben megforraltam egy pillanatra, addig a halat betettem a 200 fokos előmelegített sütőbe és elősütöttem.
Mikor kész voltam a brokkolival rászórtam az elősütött halra,
meglocsoltam tejszínnel,
rászórtam a sajtot,
és addig sütöttem, míg a sajt szép aranyos színt kapott,
s már tálaltam is.
Egyszerű, gyors, egészséges.
Jó étvágyat!
Bodor Marcsi
Bár a C9 programban jobb ha hanyagolod a tejtermékeket, azért ennyi belefér, főleg ha valami light, könnyedebb, alacsonyabb zsírtartalmú terméket választasz.
mennyiség kalória(kcal) fehérje(g) szénhidrát(g) zsír(g)
Afrikai harcsa filé 800g 680 144 16 64
Főzőtejszín 10% 7dl 840 21 28 70
Trapista sajt 300g 1020 69 6 78
Brokkoli 800g 240 16 32 0
Tea vaj 20g 150 2 0 16
Összesen 2930 252 82 228
1 adag 367 32 11 29
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése