Ez a recept a ripost oldaláról származik.
Félre a hizlaló rizzsel! Karfiolmorzsa a király!
A
karfiolrizs tökéletes helyettesítője az igazi rizsnek,
bármilyen ételben vagy húsok mellé, de kevés fűszerrel önmagában
is izgalmas!
Elképesztő, mennyi szénhidráttól kíméled meg magad, ha karfiolra cseréled a rizst!
A karfiolt szedd rózsáira és
zöldségaprítóban vagy turmixgépben törd
össze.
Csak rövid ideig nyomd az indítógombot, 1-2 mp alatt ugyanis apró
szemcsés lesz a karfiol állaga, és itt meg is kell állnod.
A karfiolrizst kevés vajon pirítsd le. Sóval, borssal, esetleg
fokhagymával ízesítsd. Végül szórd meg friss zöldpetrezselyemmel.
Az a
fantasztikus benne, hogy így elkészítve egyáltalán nincs karfiolíze a
karfiolnak. A morzsalékos karfiolrizs nem puha, mint a párolt vagy főtt
karfiol, darabkái kíméletes pirítás mellett roppanósak maradnak.
Jó étvágyat!
Bodor Marcsi
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése