2016-10-13

Karfiolrizs


Ez a recept a ripost oldaláról származik.

Félre a hiz­laló riz­zsel! Karfi­ol­mor­zsa a ki­rály!

A karfi­ol­rizs tö­ké­le­tes he­lyet­te­sí­tője az igazi rizs­nek, bár­mi­lyen étel­ben vagy húsok mellé, de kevés fű­szer­rel ön­ma­gá­ban is iz­gal­mas!
 
Elképesztő, mennyi szénhidráttól kíméled meg magad, ha karfiolra cseréled a rizst!  

A karfiolt szedd rózsáira és 
zöldségaprítóban vagy turmixgépben törd össze. 
 Csak rövid ideig nyomd az indítógombot, 1-2 mp alatt ugyanis apró szemcsés lesz a karfiol állaga, és itt meg is kell állnod.

 A karfiolrizst kevés vajon pirítsd le. Sóval, borssal, esetleg fokhagymával ízesítsd. Végül szórd meg friss zöldpetrezselyemmel. 

Az a fantasztikus benne, hogy így elkészítve egyáltalán nincs karfiolíze a karfiolnak. A morzsalékos karfiolrizs nem puha, mint a párolt vagy főtt karfiol, darabkái kíméletes pirítás mellett roppanósak maradnak.



 Jó étvágyat!

Bodor Marcsi


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése