Teljesen ráálltam a halas ételekre. Ez egyáltalán nem baj, mert sokkal kevesebb halat eszünk mi magyarok, mint kellene. Most épp a nyár és a Balaton jutott eszembe, s az, hogy vettem múltkoriban hekket, s ott lapul a fagyasztóban. Tesztelésre kivettem egy darabot, s ebből készítettem el a másnapi ebédem.
Hozzávalók:
1 db hekk
fűszer ízlés szerint
egy kis olívaolaj
köretnek saláta
A kiengedett halat fél centinkét beirdaltam mindkét oldalán,
s jól befűszereztem.
Hagytam állni picit, addig csináltam a többi dolgom, majd egy kis olívával kikentem egy kis tepsit, beletettem a halat, s megsütöttem ropogósra a sütőben 150 fokon,
Még maradt a halgyros mellé készített salátából, ez lett a körete a hekknek.
Egyszerű, gyors, finom.
Jó étvágyat!
Bodor Marcsi
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése