2016-05-13

Rakott marha



A sok pünkösdi programot nézegetve már a nyálam csorog, de már azért sem eszek éjszakára, ellenben, megosztok veletek egy nagyon egyszerű marhából készült ételt, amit nagyon könnyű elkészíteni, és szerintem nagyon finom. Ez pedig a rakott marha.

Hozzávalók mennyiségtől függően:

Annyi krumpli és hagyma felkarikázva, ami elegendő az általad választott tepsi kétszer történő beterítésével
Annyi marha, hogy egy rétegben beleférjen a tepsibe
A tetejére jó sok tejföl
Kedvenc fűszered (vagy grill fűszerkeverék, amit én nagyon szeretek ehhez az ételhez is)



A tepsid javaslom kikenni valamilyen zsiradékkal. Ez lehet olaj, margarin, zsír, kókuszzsír, bármi, amit szeretsz, majd ha ezzel készen vagy, akkor egy réteg megfűszerezett krumplival ágyazz meg a marhának. Ha előre tudod, hogy ezt az ételt fogod majd elkészíteni, akkor pár nappal előtte már fűszerezed be a húst, úgy még finomabb lesz.
 A krumpliágyat takargasd be egy réteg hagymával, majd a marhával,

 és még egy réteg hagymával,

 végül még egyszer jöhet a krumpli, amit ismét megszórsz egy kis fűszerrel,
 majd rásimogatod a tejfölt, bugyoláld be alufóliába, s mehet a tepsi a sütőbe. Nagyon finom puha lesz a hús, ha a korábban már emlegetett konfitálást választod, vagyis a szokásosnál alacsonyabb hőmérsékleten, és hosszabb ideig sütsz. Mondjuk ebben az esetben 100 fokon és 2 órahossza múlva nézd meg, hogy érzi magát a hús. Nagy valószínűséggel még nem lesz jó - főleg ha vén marhát kaptál a boltban - több idő kell neki, de legalább ha még nem próbáltad ezt a módszert, szerzel egy kis tapasztalatot.

Mikor elkészült, egyszerűen csak tányérra teszed, és jól megeszed.

Ugye milyen egyszerű volt?

Jó étvágyat!

Marcsika

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése