2016-05-06

Gyümölcsleves hidegen vagy melegen

 Ezt a levest akkor is meg tudod csinálni,ha még életedben soha nem főztél.

Itt a tavasz, jön a nyáron, a friss, ízletes gyümölcsök. Sok polcon még ott lapulnak a tavalyi befőttek, amik arra várnak, hogy mondjuk finom levest készítsünk belőlük nagyon egyszerűen.






A legjobb minél nagyobb adagot főzni, minél több fajta befőttből, amik már ízesítve vannak, de ízlés szerint cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel és vaníliával fokozhatjuk ezt. Ezeken kívül még egy kis pudingporra lesz szükség a sűrítéshez.

A befőtteket egyszerűen csak öntsd egy fazékba,
keverd össze, s ízesítsd kedved szerint. Nem kell túl sokáig főzni. Mikor felforrt, már készítheted is a habarást.
Egy tálkában a pudingpor a leves levével keverd ki csomómentesre. Ez úgy fog sikerülni, ha mindig csak egy kis levet adsz a porhoz, míg teljesen el nem kevered. Ezt öntsd vissza a fazékba, még forrald fel, s már kész is. Tálalhatod melegen, a melegben hidegen, magában, tejszínhabbal, ki  hogy szereti.
Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése