2016-05-06

Fácánsült

Igaz, ez nem ma készült, de most kezdtem elővenni azokat az ételeket, amiket eddig még nem volt időm megosztani veletek.
Hozzávalók:

1 ismerős, aki vadász, vagy van vadász ismerőse, és segít beszerezni 1 fácánt
1 alma
pár szem aszalt szilva (esetleg borba meg is áztathatod, úgy még finomabb :-D )
füstölt szalonna tűzdelni
bacon szalonna kabátnak
só és fehér bors



A madárkát sózzuk, borsozzuk, majd kis zsebeket vágva a husiba, jól megtűzdeljük füstölt szalonnával, mert elég száraz a fácán húsa.


A kis testét szétnyitjuk, és belül megpakoljuk almával és aszalt szilvával,


majd elkezdjük bebugyolálni a bacon kabátkába.


Belefektetjük egy jénaiba, és mehet a sütőbe. A legjobb, ha alacsony hőfokon sütjük hosszabb ideig, így még a száraz fácán hús is omlós les, főleg, ha jól megtűzdeltük.


Mikor a hús megpuhult, levehetjük a tál tetejét, s megpiríthatjuk szép pirosra a szalonnát.


Fűszeres diótöltelékes almával és füstölt sajttal töltött bacon kabátkás körtével tálaljuk.

Ugye ezt sem nehéz elkészíteni?

Jó étvágyat!

Marcsika

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése