2016-05-11

Gyulai Virágok Fesztiválja 2016. május 14-15.

Gyula nagyon szép város, és itt is lesz jó kis program a hétvégén.

Ha ide mennél, ne hagyd ki a Százéves Cukrászdát sem, ahol isteni finom kézműves bonbonokat is kapni. Gyorsan kerestem egy fényképet a neten, hogy megmutathassam a kedvencem. Felső sor, balról a második,a fehér kis süveg alakú gyönyörűség. Fehér csokoládéba burkolt marcipános massza, a belsejében aranymazsola egy kis rummal. Micsoda öröm lenne, ha valaki hozna is nekem belőle:-)

 
 Na de térjünk a lényegre:



A Gyulai Virágok Vasárnapja néven ismertté vált, virágos rendezvényen kertészeti különlegességeket, rovarölő növényeket, orchideákat, kaktuszokat, egynyári és évelő növényeket láthatnak, valamint meg is vásárolhatnak az érdeklődők.

Programok:

MÁJUS 14. szombat: KÖZÖNSÉG NAP
Helyszín: Belváros – Világóra - Harruckern tér
Élő koncertek:

Hevesi Happy Band – gyermekeknek, családoknak
Majsai Gábor – Swing és boogie
Margaret Island – akusztikus-folk-pop
Zséda – popkoncert
Tűzijáték virágmotívumokkal

Illatok, ízek utcája – kitelepülés a programhelyszínre, gyulai gasztronómiai termékek bemutatója, kóstolója
Ételek ehető virágokkal – gyulai éttermek, szállodák közreműködésével

MÁJUS 15. vasárnap: GYULAI VIRÁGOK VASÁRNAPJA
A Gyulai Virágok Vasárnapja egy hatalmas virágos forgatag a belváros központjában a Kossuth téren, minden megtalálható ott, ami a kerttel kapcsolatos. A rendezvény kiállítói és árusítói virágkertészek, faiskolások, virágboltosok, kerti gépeket forgalmazók, virágföldet, kerti térburkolatokat, kerti tavat forgalmazók, kerti felszereléseket, játszószert, kerti bútorokat, öntöző felszerelést gyártók és forgalmazók. A rendezvény ideje alatt a vásár középpontjában felállított színpadon egész nap kulturális és szórakoztató programot szervezünk.

16:00 - 17:30 Látványos divatshow a virág jegyében
Bianca Szalon magas kategóriájú ruháival, hajköltemények, smink virággal tűzdelve
Táncművészekkel tűzdelt blokkok
Csordás Ákos koncertje alatt divatbemutató
A város évről-évre nagy figyelmet fordít a virágosításra, parkosításra. Ennek eredményeként 2007-ben a Virágos Magyarországért környezetszépítő versenyen I. helyezést ért el. Az országos versenyt követően, Magyarország képviseletében részt vett a 2008. évi Európai Virágos Városok és Falvak versenyében (Entente Florale Europe). A horvátországi Splitben, 12 ország részvételével tartott díjátadó gálán ezüst minősítést kapott.

Jó szórakozást!

Marcsika

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése