2017-04-21

Szent György napi forgatag és virágvásár Nagykőrösön 2017. április 22.


"Nagykőrös, az Alföld szívében húzódó „zöldváros” gondozott sétáló- pihenő parkjaival, kiterjedt erdőspusztáival, Csónakázó – tavával, látványos szökőkutakkal és köztéri alkotásokkal várja a kincskeresőket április utolsó hétvégéjén a Szent György napi vásárba.
Nagykőrös városában több száz éves múltra tekint vissza a vásározás. A város a vásártartási jogot a XVI. században kapta meg, majd I. Lipót 1697-ben erősítette meg és ismerte el a mezőváros kiváltságos helyzetét. A vásárok közül kiemelt szerepet tölt be a Szent György napi sokadalom, amely a hagyományok szerint az állatok kihajtásának időszaka is egyben. E vásártartási jogát Nagykőrös 1749-ben Mária Teréziától kapta. Napjainkban, a nagykőrösi vásárban olyan igazi kincsekre találhatnak a vásárlók, melyeket a bevásárlóközpontokban és más kereskedelmi egységekben már nem lehet beszerezni. A vásártéren szakosítva találhatók meg a régi mesterségek termékei: kádárok, söprűkötők, szűcsök, méhészek és egyéb kézművesek portékái, melyek mellett jól megférnek a mai kor divatos termékei is.

Dr. Czira Szabolcs polgármester kezdeményezésére 2012 óta nemcsak a vasárnapi vásár várja a turistákat Nagykőrösre. Április utolsó hétvégéjén a tavasztól késő őszig tengernyi virággal borított belvárosban és a megújult főtéren kezdődik a Szent György Napi Forgatag és Virágvásár első napja, szombaton. A szervezők minden évben gazdag programkínálattal várják a családokat. Reggel 8 órától virágkiállítás és vásár veszi kezdetét, ahol ismeretterjesztő előadások, gyógynövény ismertetők, hobbikertészeti tanácsadások várják a vendégeket."



Még több információ:


Jó nézelődést, vásározást, a programokhoz pedig jó szórakozást!

Bodor Marcsi


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése