Húsvét közeledtével előkerül a
torma, a tormás ételek, hidegtálak.
Ez a recept Bea barátnőm anyukájától származik. Ő is mindig nagyon finom ételeket készített, s ezt Bea örökölte tőle. Remélem majd lesz egy Beával a konyhában sorozat hamarosan! :-)
Ez a recept Bea barátnőm anyukájától származik. Ő is mindig nagyon finom ételeket készített, s ezt Bea örökölte tőle. Remélem majd lesz egy Beával a konyhában sorozat hamarosan! :-)
Hozzávalók 1 őzgerinc formához:
6
szelet téglalap alakú sonka, ami keresztbe átéri az őzgerinc formát
½
tubus majonézes torma
25
dkg zöldségkeverék
2
csemegeuborka
3
főtt tojás
1
leveskocka
1
tasak étkezési zselatin (nagy tasakos 20 g )
Az
őzgerinc formát béleld ki folpackkal úgy, hogy a folpack túlérjen a forma szélén,
hogy később vissza tudd majd hajtani. Ezt követően béleld kis a folpackos
formát a sonkákkal. Tedd félre, míg elkészíted a belevalókat.
Keverd
ki a tejfölt a majonézes tormával. A zöldségkeveréket párold vagy főzd meg sós, vagy ételízesítős vízben, aszerint ízesítsd, amit te szeretsz. A
csemegeuborkát kockázd fel, s a lecsepegtetett, puha zöldségkeverékkel együtt öntsd a majonézes
tormás tejfölbe.
A leveskockát tedd fel főni 1,5 – 2 dl vízbe, majd mikor már a
kocka szépen feloldódott, öntsd hozzá az étkezési zselatint, s főzd készre. A
legjobb, ha hűtőpróbált csinálsz. Egy kis tálra cseppentesz a zseléből,
beteszed a hűtőbe, ha megdermed, akkor már biztosan jó. Mikor készen vagy, öntsd
a zöldséges masszához, s keverd el.
A
sonkával bélelt formát töltsd meg félig a masszával,
majd töltsd meg a formát a maradék
masszával,
s végül borítsd be sonkával.
Hajtsd rá a folpack kilógó széleit,
s
tedd be a hűtőbe pár órára, hogy megdermedjen. Mikor kiveszed, csak kiborítod a formából, s már szeletelhető is :-)
Jó
étvágyat!
Ha
kérdésed van, kérdezz bátran, ha elkészítetted, írd meg hogy sikerült, ha van
egy jó recepted, küldd el!
Jó
főzőcskézést!
Marcsika
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése