2016-03-19

Tormás hidegtál őzgerinc formában

Húsvét közeledtével előkerül a torma, a tormás ételek, hidegtálak.

Ez a recept Bea barátnőm anyukájától származik. Ő is mindig nagyon finom ételeket készített, s ezt Bea örökölte tőle. Remélem majd lesz egy Beával a konyhában sorozat hamarosan! :-)

Hozzávalók 1 őzgerinc formához:

6 szelet téglalap alakú sonka, ami keresztbe átéri az őzgerinc formát
40 dkg tejföl
½ tubus majonézes torma
25 dkg zöldségkeverék
2 csemegeuborka
3 főtt tojás
1 leveskocka
1 tasak étkezési zselatin (nagy tasakos 20 g)


Az őzgerinc formát béleld ki folpackkal úgy, hogy a folpack túlérjen a forma szélén, hogy később vissza tudd majd hajtani. Ezt követően béleld kis a folpackos formát a sonkákkal. Tedd félre, míg elkészíted a belevalókat.









Keverd ki a tejfölt a majonézes tormával. A zöldségkeveréket párold vagy főzd meg sós, vagy ételízesítős vízben, aszerint ízesítsd, amit te szeretsz. A csemegeuborkát kockázd fel, s a lecsepegtetett, puha zöldségkeverékkel együtt öntsd a majonézes tormás tejfölbe. 


A leveskockát tedd fel főni 1,5 – 2 dl vízbe, majd mikor már a kocka szépen feloldódott, öntsd hozzá az étkezési zselatint, s főzd készre. A legjobb, ha hűtőpróbált csinálsz. Egy kis tálra cseppentesz a zseléből, beteszed a hűtőbe, ha megdermed, akkor már biztosan jó. Mikor készen vagy, öntsd a zöldséges masszához, s keverd el.

A sonkával bélelt formát töltsd meg félig a masszával, 


 vágd félbe a tojásokat, s fektesd végig a forma közepén sorba azokat, 

majd töltsd meg a formát a maradék masszával, 


s végül borítsd be sonkával. 


Hajtsd rá a folpack kilógó széleit, 

s tedd be a hűtőbe pár órára, hogy megdermedjen. Mikor kiveszed, csak kiborítod a formából, s már szeletelhető is :-)







Jó étvágyat!

Ha kérdésed van, kérdezz bátran, ha elkészítetted, írd meg hogy sikerült, ha van egy jó recepted, küldd el!

Jó főzőcskézést!

Marcsika












Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése