2016-03-16

Édes túrógaluska torta





Hozzávalók:

20 dkg túró
3 tojás
6-8-10 kanál liszt attól függően, a túró mennyire száraz
½ evőkanál cukor

20 dkg túró
1 tojás
40 dkg tejföl
1 tasak pudingpor (nekem a tejszínes a kedvencem) vagy 1-2 evőkanál liszt
½ evőkanál vanília kivonat (vaníliás cukor, vaníliarúd kikapart belseje... is jó)
cukor ízlés szerint
mazsola, ha szeretitek

20 dkg túrót kikeverem a 3 tojással amennyire lehet, de nem turmixolom, vagy mixelem, hogy a túró kis darabokban maradjon. Ezt követően hozzáadom a cukrot, majd 5 evőkanál lisztet, jól kikeverem, majd kanalanként adom hozzá a többi lisztet úgy, hogy mindig várok egy kicsit miután a keverés után, mert egy picit mindig visszahígul, majd ki lehet szaggatni.

Egy másik receptemnél ezt olvashatod a túrógaluska készítésről:

A túrót jól keverd el a tojásokkal, úgy, hogy túl nagy darab túrók ne maradjanak benne, de azért ne mixeld. Ezután add hozzá a liszt felét, a többit pedig kanalankét, míg galuska sűrűségűt tésztát nem kapsz, és a sót. Nem csináltál még galuskát, s nem tudod milyen a galuska sűrűségű tészta? Olyan, ami nem híg, nem folyik mint a víz, de a kanál nem áll meg benne, hanem olyan, amit ha beleöntesz a szaggatóba, akkor lassan akár magától is átfolyna. Legyen majdnem olyan mondjuk, mint egy arcmaszk, amit tubusból nyomunk ki. Az első galuska után már úgyis fogod tudni, hogy milyen a jó galuska tészta.
Ha ezzel készen vagy, akkor szaggasd ki a galuskát. Nem csináltál még ilyet? Lábasba víz, csipet só, s mikor már forr, akkor teszed rá a szaggatót, s öntöd bele a galuskát, s szaggatod ki azzal, hogy áttuszmákolod a tésztát a szaggató lukain.



A kiszaggatott galuskát tedd félre, s keverd el a másik 20 dkg túrót 1 tojással úgy, mint a galuskánál, majd mikor szépen elkeverted, add hozzá a tejfölt, galuskát, pudingport vagy lisztet, cukrot, vanília kivontat (vagy amit helyette használnál) és a mazsolát.

Egy kerek csatos tortaformát bélelj ki sütőpapírral, öntsd bele a masszát, majd tett 150 fokra előmelegített sütőbe 45 percre.
 




Mikor kihűlt, fogyaszthatod magában, de öntettel is. 





Én most meggyöntetet készítettem hozzá úgy, hogy meggybefőttet turmixoltam össze cukorral, majd elkevertem még meggydarabokkal.






Jó étvágyat!

Ha kérdésed van, kérdezz bátran, ha elkészítetted, írd meg hogy sikerült, ha van egy jó recepted, oszd meg másokkal is J

Jó főzőcskézést!

Marcsika

P.S.: ha igazán finom túrós galuskát szeretnél készíteni, szerezz friss bocitejet, s készítsd el magad a túrót hozzá.

A receptet itt találod:


 http://bodormaria.blogspot.hu/2016/03/igy-keszul-hazi-turo.html







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése