Hozzávalók:
20
dkg túró
3
tojás
6-8-10
kanál liszt attól függően, a túró mennyire száraz
½
evőkanál cukor
20
dkg túró
1
tojás
40
dkg tejföl
1
tasak pudingpor (nekem a tejszínes a kedvencem) vagy 1-2 evőkanál liszt
½
evőkanál vanília kivonat (vaníliás cukor, vaníliarúd kikapart belseje... is jó)
cukor
ízlés szerint
mazsola,
ha szeretitek
20
dkg túrót kikeverem a 3 tojással amennyire lehet, de nem turmixolom, vagy
mixelem, hogy a túró kis darabokban maradjon. Ezt követően hozzáadom a cukrot,
majd 5 evőkanál lisztet, jól kikeverem, majd kanalanként adom hozzá a többi
lisztet úgy, hogy mindig várok egy kicsit miután a keverés után, mert egy picit
mindig visszahígul, majd ki lehet szaggatni.
Egy
másik receptemnél ezt olvashatod a túrógaluska készítésről:
A túrót jól keverd el a tojásokkal, úgy,
hogy túl nagy darab túrók ne maradjanak benne, de azért ne mixeld. Ezután add
hozzá a liszt felét, a többit pedig kanalankét, míg galuska sűrűségűt tésztát
nem kapsz, és a sót. Nem csináltál még galuskát, s nem tudod milyen a galuska
sűrűségű tészta? Olyan, ami nem híg, nem folyik mint a víz, de a kanál nem áll
meg benne, hanem olyan, amit ha beleöntesz a szaggatóba, akkor lassan akár
magától is átfolyna. Legyen majdnem olyan mondjuk, mint egy arcmaszk, amit
tubusból nyomunk ki. Az első galuska után már úgyis fogod tudni, hogy milyen a
jó galuska tészta.
Ha ezzel készen vagy, akkor szaggasd ki a
galuskát. Nem csináltál még ilyet? Lábasba víz, csipet só, s mikor már forr,
akkor teszed rá a szaggatót, s öntöd bele a galuskát, s szaggatod ki azzal,
hogy áttuszmákolod a tésztát a szaggató lukain.
A
kiszaggatott galuskát tedd félre, s keverd el a másik 20 dkg túrót 1 tojással
úgy, mint a galuskánál, majd mikor szépen elkeverted, add hozzá a tejfölt,
galuskát, pudingport vagy lisztet, cukrot, vanília kivontat (vagy amit helyette
használnál) és a mazsolát.
Egy
kerek csatos tortaformát bélelj ki sütőpapírral, öntsd bele a masszát, majd
tett 150 fokra előmelegített sütőbe 45 percre.
Mikor
kihűlt, fogyaszthatod magában, de öntettel is.
Én most meggyöntetet készítettem
hozzá úgy, hogy meggybefőttet turmixoltam össze cukorral, majd elkevertem még
meggydarabokkal.
Jó étvágyat!
Ha kérdésed van, kérdezz bátran,
ha elkészítetted, írd meg hogy sikerült, ha van egy jó recepted, oszd meg másokkal is J
Jó főzőcskézést!
Marcsika
P.S.: ha igazán finom túrós galuskát
szeretnél készíteni, szerezz friss bocitejet, s készítsd el magad a túrót
hozzá.
A receptet itt találod:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése