Hozzávalók: tehéntej
Keress egy ismerőst, akitől tudsz tehéntejet venni, vagy valakit, aki ismer valakit, aki tud ebben segíteni :)
Ha megvan a tej, öntsd el lábasba, tedd a tűzhelyre, s hagyd ott pár napig. Ha friss a tej, akkor mondjuk 3 napig, ha már állt, és nem hűtőben, akkor lehet elég 2-3 nap is.
Amikor eltelt pár nap, óvatosan billentsd meg a lábast, s ha ezt látod, hogy elválik az aludt tej a lábas oldaláról, akkor jöhet a következő lépés.
Az aludt tej tetejét vagdosd be, kockára, rombuszra, téglalapra, úgysem nagyon látod mi lesz belőle, de vagdosd be.
Gyújts a lábas alá, s kis lángod melegítsd, hevítsd a túrónak valót.
Én körülbelül 1-1,5 óráig csináltam ezt, míg reggel szöszmötöltem otthon, s mikor láttam, hogy kezd összeállni a történet, elzártam a gázt, s kitettem a hideg erkélyre a lábast lefedve.
Mikor hazaértem délután a munkából, egy szűrőbe átöntöttem a lábasból mindent, s hagytam szépen lecsepegni.
Ez lett belőle.
Szerintem sokkal finomabb, mint a bolti túró.
Próbáld ki, ha érdekel, s ha van rá lehetőséged!
Jó kísérletezést!
Marcsika
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése