2016-03-23

Medvehagymás - tormás hústekercs



Az otthoni nagy tavaszi (legalább 2 éve kezdtem) rendrakás közepette találtam rengeteg cikket, újságot, könyvet finomabbnál finomabb ételekkel. Ez az egyik.

Hozzávalók:

Pulykamell, vagy csirkemell, vagy bármilyen husi, amit szép vékonyra ki lehet klopfolni, s alkalmas lehet arra, hogy tekercset készíts belőle. A mennyiséget rád bízom, te tudod, hány főre szeretnéd elkészíteni


Torma, vagy majonézes torma, husiszeletenként legalább 1 teáskanál, de szerintem finomabb, ha tormásabb
Bacon szalonna - annyi, hogy a hússzeleteket egyenként be tudd fedni vele
Tojás - husinként 2-3 szelet
Sajt - 1 szelet minden egyes szelet húsra
Sonka - 1 szelet minden szelet húsra
Medvehagyma - 2-3 szál egy-egy szelet húsra
Fűszer
Alufólia

A husit szépen kiklopfolod, az egyik oldalát jól befűszerezed, a másikat pedig kend meg tormával vagy a majonézes tormával.


Ezt követően fedd be bacon szalonnával,


erre tegyél tojást,


sajtot és sonkát,

végül medvehagymát,
 majd tekerd fel,



s csomagold alufóliába.

Mikor kész vagy minden husival, tedd őket tepsibe, s irány az előmelegített sütő kb 40 percre.

Mikor megpuhult a hús, a fóliát leveszed a tetejéről, és sütöd még pár percig, hogy szép színe legyen.


Jó étvágyat!

Marcsi


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése