2016-03-12

Az 50.000.- forintos orchidea



A négy napos pihenés első programja az orchidea kiállítás a Vajdahunyadvárban. Meg is érkeztünk szerencsésen. Az időjárás a szél ellenére is gyönyörű a tavaszi nap sugaraival. A Hősök tere felől közelítettük meg autóval a kiállítás helyszínét, s a vár után mentünk a többi autó után, kanyarodtunk le jobbra, s bár nem az utca elején, hanem kicsit lentebb, de le tudtunk parkolni. Nem figyeltünk mi semmire, tényleg csak mentünk a többiek után, álltunk le az előttünk levő autó után az út szélére, az utánunk jövő állt mellénk, s így tovább szépen sorban mindenki. Hogy ezt miért írom, amikor az orchideákról kellene írnom? Később még lesz jelentősége.

Na, gyorsan kocogtunk a várhoz, pontosabban a Mezőgazdasági Múzeumhoz. Hát, aki járt már ott, az tudja, hogy az épületegyüttes egyik végében van a múzeum bejárata, s a másik végén a várkapu. Hát, voltunk olyan szerencsések, hogy a várkapunál állt a sor vége. Nem baj, minket semmi nem tántoríthatott el, irány a sor vége. Mondjuk én inkább sétálgattam a környéken, leskelődtem, fényképeket készítettem, 


s mosdót kerestem, ami a várkapu felőli úttest másik oldalán, túl a játszótéren volt. Szolnokról felutaztunk, közben még az autóban ittam egy jó nagyot, hogy majd a múzeumban bármikor elmehetek elintézni folyó ügyeimet, csak a kanyargó sorra nem számítottam. Kereken 1 órahosszát álldigáltunk. Ez még nem is volt sok, úgy gondolom, mert igen gyorsan haladt a sor. Mondjuk a bejárat környékén a hátunk mögül voltak jó páran akik megcsillogtatták mekkora parasztok, és előreordítottak azoknak, akik az interneten vásárolt vagy VIP jegyeikkel bementek, hogy miért mennek be? Egy leányzó kedvesen lereagálta azzal, hogy mert van jegyünk J Ez tetszett. Itt már mi is a célegyenesbe jutottunk, s végre bejutottunk.

Fel a lépcsőn az emeletre ahol a kiállítás volt, s beálltunk a tömött sorokba. Magam ellen is beszélek így utólag azzal, hogy nem volt jó ötlet, hogy mindenki mehetett be egyszerre. Maximalizálni kellett volna a benn tartózkodók létszámát, s csak annyi embert beengedni, hogy kényelmesen elférjen mindenki, mert a sorban mögöttünk állóhoz hasonló viselkedés volt tapasztalható jó párszor, amikor is kilépsz a sorból, mert inkább nem lökdösődsz, s már úgy vagy vele, hogy inkább hagyod, előrébb mész, ahol szellősebb a hely, de valaki utána böffent, hogy mit képzelsz te magadról, hogy csak úgy ugrod a sort. Ha viszont haladsz a sorral, s totyogsz, fotózol, akkor megszólal a másik intelligens, hogy nem érti, hogy miért kell ennyit fényképezni, s miért nem lehet haladni. Háááát, ez az a helyzet, mikor nem tudod jól csinálni.

Azért írnék pár kedves sort is. Gyönyörűek voltak az orchideák. Ahogy mentünk fel a lépcsőn az emeletre ágakon befőttesüvegek lógtak mini orchideákkal, 



ahogy felértünk az első kompozíció elvarázsolt, 


a következő lépésnél pedig mézédes virágillat csapta meg az orrom…..


Ezeket nem lehet szavakkal leírni, ezeket látni és érezni kell, hogy aztán mikor becsukod a szemed, újra át tudd élni. Olyan virágokat is láttam, amiket még eddig soha. 









Már régen voltam orchidea kiállításon, s a virágok által nyújtotta élményekért megérte.

A kiállítást követően a földszinten vásár volt, s lefelé észrevettem olyan dekorációt, amit érkezéskor nem.



A vásárban legszívesebben az összes virágot megvettem volna, de végül csak egyet vettem. A legszebbet, legillatosabbat :-)

Igazából az új szerzeménnyel a kezeimben semmi nem érdekelt, ami addig történt. Még az udvaron is volt aki megdicsérte ahogy haladtunk az autó felé, hogy milyen szép.

Hát nem gyönyörű?

Na, de ezek után jött még egy pofon.

Szóval mi kis ostobák, akik izgatottan vártuk, hogy mikor mehetünk már virágokat lesni, és csak mentünk egymás után, s parkoltunk le, nem figyeltünk, s végig az út két oldalán. Az index nálunk is ostobább cikkével szemben


nem nem érdekelt minket a tábla, hanem egyszerűen nem figyeltünk, de utólag nem gondoltam, hogy egy ilyen nagyszabású rendezvény kapcsán nincs annyi a szervezőkben, vagy a Fővárosi Önkormányzatban, hogy azt mondja, hogy a 4 napos ünnep alatt engedem, hogy parkoljanak itt az autók, főleg, hogy ennyi embert érdekelt a kiállítás, s volt, aki igen még nálunk is messzebbről érkezett. A várban találkoztam külföldiekkel is, s ha ők is autóval voltak, vagy azon a szakaszon sétáltak, ahol ez történt, ők mit gondoltak? Divat lett a kerékbilincs?

A csajok mesélték, hogy egyszer Szolnokon is volt egy gyereknap (ami ugye mindig vasárnap) és a Szapáry úton parkolt mindenki, hogy át tudjon sétálni a ligetbe, és mivel aznap úttisztítás van, s nem lehet ott parkolni végigbüntették az összes autóst az utcán, aztán következő évtől már figyeltek erre? De miért nem érik fel ésszel maguktól a hivatalnokok, hogy ha már arra buzdítjuk az embereket, hogy lendítsék a turizmust, akkor nem megbüntettem még őket, hanem mindent megteszek azért, hogy jól érezzék magukat, s szívesen visszamenjenek?

Ezek után, ha szigorúan matekolok, akkor mennyibe is került ez az orchidea?

2.800.- forint amit az eladónak kellett fizetni + 5.700.- a belépő 3 főnek + 11.500.- a bilincslevétel + 30.000.- forint közigazgatási bírság = kereken 50.000.- forint + 4 büntetőpont grátisz, ahogy azt az intézkedő szervtől megtudtuk.

Véleményem szerint ez tripla büntetés, hisz bilincs + bírság + büntipont. Megkérdeztem erről is az intézkedő emberkét, aki egyik atyánk nevét említette, aki már próbált talán erről már kezdeményezni valamit a parlamentben, de hát, blablabla…..

Összefoglalva, a virágok szépek voltak, az emberek között akadt pár bunkó paraszt, akik nem tudott viselkedni, az ország, a főváros, és törvényhozó atyáink pedig ismét leírta magát előttem. Szégyen az egész.

Tanulj más hibájából, és bármerre jársz, nézz jól körbe, mielőtt leparkolsz, még akkor is, ha két autó közé állsz be!

Marcsika

P.S.: Kíváncsiságképp megosztom ezt az irományomat az érintettekkel, kíváncsi vagyok, ki mit reagál majd rá. Lehet hamarosan törlik a még bejáratós blogomat :-D


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése