2019-02-17

Konvektor-csere pályázat 2019

A decemberi beharangozás szerint 2019. februárjában, azaz ebben a hónapban indul az Otthon Melege Program 2019. első pályázati felhívása konvektorok cseréjére. Hát, már túl vagyunk a hónap közepén, de én még nem látom. Bárhogy is kutakodok, nem találok pontos információt. Érdemes tehát résen lenni az érintetteknek, és figyelni. Ki tudja, vasárnap van, lehet már holnap elérhető lesz. 


2 milliárd forintos keretösszeggel újraindul az Otthon melege program konvektorcsere alprogramja – jelentette be az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) fenntarthatóságért felelős államtitkára Budapesten még decemberben.

Weingartner Balázs a minisztérium sajtótájékoztatóján közölte, hogy a pályázat a költségek 60 százalékát fedezheti, egy háztartás vagy magánszemély legfeljebb 750 ezer forint támogatást kaphat.

Háztartásonként több konvektor cseréjére is lehet pályázni, egy készülékre legfeljebb bruttó 96 ezer forint igényelhető, az alprogram a cseréhez kapcsolódó beszerelést is támogatja – tette hozzá. 

A támogatás – mint mondta – akár 15 ezer korszerűtlen készülék cseréjéhez is hozzájárulhat.

A pályázat a korszerű, zárt égésterű, legalább A energiaosztályú, programozható termosztáttal ellátott készülékek beszerzését és beszerelését támogatja.

A részletes műszaki kiírásokat a februárban megjelenő pályázat tartalmazza majd – jegyezte meg az államtitkár.

Ha valaki úgy gondolja, hogy az előző kiírás támpontot adhat számára, itt találja azt https://konvektor2017.nfsi.hu/

Remélem segítettem!

Bodor Marcsi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése